JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Skandaalinkäryä Ranskassa

'Olen käytettävissäsi, milloin vain sinulle sopii!' Jotenkin tähän suuntaan on käännettävissä Christine Lagarden käsinkirjoitettu ja ilman päivämäärää oleva kirje maan silloiselle presidentille Nicolas Sarkozylle. Lagarde oli tuolloin talousministeri, nyt hän on IMF:n pääjohtaja ja mahdollisesti tarkkailee mahdollisuuksiaan päästä jopa presidentiksi.

 

Lagarden Pariisin kodissa poliisi teki tämän vuoden maaliskuun 20. päivä kotietsinnän, joka liittyi liikemies Bernard Tapielle maksettuihin välitystuomioistuimen määräämiin valtion 400 miljoonan euron korvauksiin, joiden perusteet olivat hiukan huteralla pohjalla. Loppujen lopuksi Lagardea kuultiin myöhemmin vain todistajan eikä syylliseksi epäiltynä.

 

Näyttää siltä, että tähän 'puhallukseen' osallistuneet korkeat virkamiehet ovat päässeet kuin koira veräjästä ja siitä syystä nyt Le Monde kiukuttelee pitkällä jutullaan asiasta. Yksi dokumentti on tuo julkisuuteen vuotanut Lagarden kirje, joka alkaa sanoilla ”Rakas Nikolas” ja jota voidaan sitten tulkita jos millä tavalla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Aivan ilmeisesti Ranskassa on tilausta "rötösherrat/rouvat kiikkiin"-liikkeelle. Olisiko siinä vientiartikkelia meille?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>4: JP

Korostaisin tässä kohtaa vielä, että argentiinalaisten inho IMF:ä kohtaan on ylitsevuotavaa, joten he tonkivat kaikki roskakasat pitääkseen keltaisia juttuja yllä. Ranskan puolelta en osaa paljon sanoa, kun en pysty seuraamaan heidän lehtiään, mutta ranskalaisen 'diplomatian' perusteella näin varmaan on tilanne.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset