JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Politiikkaa ja jalkapalloa

Vajaan kuukauden kuluttua alkavat vuoden tärkeimmät jalkapallokisat Brasiliassa, missä hallituksenvastaiset mielenosoitukset kiihtyvät. Kisat pidetään 12 eri paikassa, joista muun muassa Sao Paolossa ja sen naapurikaupungissa Osacossa oli juuri suuret mielenosoitukset. Niiden takana oli järjestö nimeltään 'Työläiset ilman kattoa pään päällä'. He protestoivat hallituksen rahantuhlausta näihin MM-otteluihin, huonoja palkkoja sekä maan surkeaa sosiaalista tilannetta.

Sen verran rajuja mielenosoitukset olivat, että jo tässä vaiheessa marssijoiden taltuttamisekseen oli käytettävä kyynelkaasua. Viranomaiset perustelevat kovia otteitaan jo tässä vaiheessa presidentti Dilma Rousseffin tuella ja hänen vakuutteluillaan, että kaikki apu viranomaisille annetaan, jotta kisat pystytään järjestämään turvallisesti.

Brasiliaa on koetellut talouslaman lisäksi valtavat tulvat, joiden aiheuttamiin vahinkoihin kuluu nyt ja seuraavina vuosina suuret erät valtion budjetista sekä tuovat melkoisen loven kansantuloon. Lukutaidottomuuskin taitaa olla kaukana siitä, mitä sivistysvaltiolta nykyaikana odotetaan. On selvää, että parempia oloja vaativat ottavat kaiken irti kisojen tuomista mahdollisuuksista keinoja kaihtamatta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jalka, eli potkupallo on eräs tylsimmistä lajeista mitä minä tiedän.
Hidastempoinen, maaleja vähän. Kaaosteoriaan perustuvia maaleja vähäisyydestäkin liikaa.

Pomppii, pomppii, kukaan ei tiedä missä pallo on, ja se puhtaan sattumanvaraisesti on maalissa.

MM-kisat juuri ja juuri menee, mutta esim. kotimainen on järkyttävää katseltavaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset