JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Cincinnatus

Alusta alkaen kansalaisriidat repivät Roomaa ja kaupunki kävi alinomaan sotia naapureitaan vastaan. Vuonna 458 eaa. viholliiset piirittivät konsuli Minuciuksen johtaman roomalaisen sotajoukon. Roomassa pelästyttiin tapahtunutta ja päätettiin nimittää poliittista ja sotilaallista mainetta niittäneen Cincinnatuksen diktaattoriksi.

Olemmeko me täällä Suomessa vähän samassa asemassa kuin roomalaiset lähes 2500 vuotta sitten? Länsiväylässä 21.5.2014 s.26 Areena-osiossa espoolainen Anssi Siukosaari tekee varsin mielenkiintoisen ehdotuksen (suora lainaus):

"Nyt on jo korkea aika vaihtaa koko nykyinen hallitus virkamieshallitukseksi vuoden ajaksi. Poliitikot, joiden odotetaan olevan vastuussa tämän maan ja kansan hyvinvoinnista ja turvallisuudesta keskittyvät vain pyrkimään joko Brysseliin tai Arkadianmäelle.

Tärkeä tavoite näyttää myös olevan oman puolueen menestys tämän ja ensi kevään vaaleissa.

Nyt on pyydettävä maisteri Raimo Sailas pääministeriksi ja tohtori Sixten Korkman valtionvarainministeriksi. He valitsevat puolustus- ja sisäministerin sekä muut ministerit. Samalla he voivat vähentää ministereiden määrää täysin riittävään 12:een.

Koulutuksensa, ammattitaitonsa ja työkokemuksensa perusteella he hallitsevat itse asiat, joten he voivat poistaa ministereiden nykyisen 53:n avustajan joukosta 40 ja ministeriöistä myös muut puoluepoliitikot. Ja oosittaa samalla, mistä esimerkillisiä säästöjä voi syntyä. Myös muita hyviä esimerkkejä jäisi perinnöksi seuraavalle hallitukselle, johon ministereitä tulee valituksi jälleen vain puoluepoliittisin ansioin."

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän LasseRyti kuva
Lasse Ryti

Taisi Cincinnatus olla viimeinen, joka oikeasti luopui vallastaan ja "vain" 21 vuoden itsevaltiuuden jälkeen.

Miten mahtaisi Suomen politiikkaan sopia aristrokaattinen johtaja, joka ei työläisten (plebejen) asioista piittaisi pätkääkään. Taitaa kokoomus haluta tämänkaltainen valtiomahdin EU:lta heti kun on mahdollista.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#1/LR: "Miten mahtaisi Suomen politiikkaan sopia aristrokaattinen johtaja?"

Oli se sitten kuinka aristokraattinen tai putinistinen, niin jonkun kai on pakko päättää asioista myös siltä pohjalta, että Suomen puunjalostusteollisuus on taseiden mukaan nykyään muuttunut energiatuottajaksi, Keski-Eurooppa tarvitsee rutkasti tuontienergiaa, Suomen ainoa tuleva varma vientiartikkeli seuraavalle 30-v kaudelle on ydinenergia, ydinenergialaitosten rakentaminen antaisi tässä vaiheessa työtä kotimaahan, jos päättäjät osaavat asiansa. Talouden puutukijalka on muuttumassa ydinjalaksi ja tarvittaessa hyväksi verotuskohteeksi, muu elinkeinotoiminta on sen päälle. Tietenkin vihreät yrittävät sabotoida tätä niin kuin mielestäni kaikkea elinkeinotoimintaa.

Käyttäjän VelluHeino kuva
Vellu Heino

Väitän,että monikaan tässä maassa ei ymmärrä mitä tarkoittaisi,kun nämä miehet alkaisivat laittaa numeroita kohdilleen. Se ei suinkaan tarkoita mitään hyvää.. se on kuvitelma numeroiden kohdillaan olemisesta ja siitä,että se automaattisesti tarkoittaisi jotakin muuta.

Yleensä tällaista ehdottaa sellainen joka kuvittelee juuri noin numeroista. Yrittäjä tai joku finanssialan ammattilainen. Ensimmäisillä ei ole oikeastaan mitään tietoa makrotaloudesta ja hyvin suppeasti mikrotaloudesta.. toisilla sitten taas numerot ovat koko elämä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset