JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Uruguayssa presidentin esivaalit

Uruguayssa valta vaihtuu,  kun presidentti José Mujica luopuu lokauussa vallasta, niin saman vasemmistolaisen 'Laaja Rintama' puolueen kokenut ja karismaattinen poliitikko, entinen presidentti Tabaré Vázquez (74 v.) palannee valtaan. Äänestysprosentti oli 25 ja 35 välillä, mikä on noin 10 % vähemmän kuin vastaavissa vaaleissa vuonna 2009.

Suomalaiset muistanevat Vázquezin ehkä parhaiten, kun 2007 Fray Bentosiin perustettiin sellutehdas, jonka nyt tietääkseni omistaa kokonaan UMP.  Hän joutui tuolloin asettamaan maan armeijan hälytystilaan, kun pelkäsi Argentiinan hyökkäävän maahan. Meidän presidenttimme Tarja Halonen puolestaan lakkasi puhumasta hehkuttamastaan globalisaatiosta kerralla, hänen kravatinsuoristusdiplomatiansa ei toiminut alkuunkaan, vaan selluasiaa puitiin Haagin kansainvälisessä tuomioistuimessa.  Meidän ulkomaankauppaministerimme ei ole tainnut milloinkaan saada niin hyytävää vastaanottoa, kuin silloinen sai Argentiinan vierailullaan. (Paula Lehtomäen Talvivaaran osakekaupatkin taisivat jopa onnistua paremmin.)

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset