JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Kallis sellutehdas

Metsä-Botnian tytäryhtiö Botnia S.A. aloitti sellutehtaan rakentamisen Fray Bentosiin 2005, tehdas käynnistyi 2007 ja siirtyi UPM:n omistukseen 2009. Naapurimaa Argentiina on vastustanut hanketta väittäen tehtaan aiheuttavan ympäristöhaittoja. Silloinen ulkomaankauppaministeri Lehtomäki yritti valaa öljyä laineille, mutta tuloksena oli vielä pahempi sekasotku.

Uruguay salli UMP:n sellutehtaan tuotannon nostamisen 14%:lla. Argentiinan mielestä se oli sopimuksen vastaista ja vaarantaa lisää rajajoen saastumista. Argentiinassa asian tiimoilta on käynnissä laaja-alainen uudelleen arviointi, jossa ei suljeta mahdollisuutta mennä taas Haagin kansainväliseen tuomioistuimeen. Argentiina päätti toistaiseksi käyttää muita konsteja eli tässä tapauksessa keskinäisen kaupan rajoituksia.

Kostotoimien seurauksena Uruguaysta on tänä vuonna lähtenyt viiden ensimmäisen kuukauden aikana 16,4 % vähemmän tavaraa Argentiinaan kuin vastaavana aikana viime vuonna. Vuoden 2013 kokonaispudotus edelliseen vuoteen verrattuna oli 26,5%. Arvioijasta riippuen työpaikkoja uhkaa hävitä 2000 - 4000.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Reijo Tossavainen

Sellutehdas on erittäin kannattava.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kenelle on kenelle ei. Asiaa voi kysyä myös niiltä, jotka menettivät työpaikkansa ja viljelysmaansa tehtaan vuoksi.

Olisiko Botnian investoinnit jääneet kotimaahan, jos tehdashanke olisi torpattu?

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Maailmassa vallitsee häikäilemätön muiden intresseistä ja todellisista arvoista piittaamaton suuryritysten diktatuuri.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset