JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Epäinhimillinen riistotalous

Etelä-Korean 50-miljoonaisesta väestöstä 10 % on katolisia ja määrä on kasvussa. Vuonna 1980 katolisia oli 1,3 miljoonaa ja viime vuonna 5,4 miljoonaa.

Etelä-Korean matkallaan paavi otti, jos ei muuten niin ainakin epäsuorasti, kantaa korppikotka- eli riskirahastoihin julistaessaan, että on vastustettava materialismia ja epäinhimillisiä talousmalleja. Samassa yhteydessä hän tuomitsi myös äärimmäisyyksiin menevän kilpailuhengen, joka varsinkin rikkaissa maissa leviää pahalaatuisen syövän tavoin tuoden mukanaan murhetta ja tyhjyyttä sekä epätasa-arvon lisääntymistä. Raju kilpailu alkaa jo kouluvaiheessa, mikä varsinkin kehittyneissä maissa on merkittävä syy nuorten itsemurhiin.

Paavin matka huipentuu 200 - 300 vuotta sitten kuolleiden 124 marttyyrin julistamiseen pyhimyksiksi tänään sunnuntaina.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän PerttiRampanen kuva
Pertti Rampanen

En kannata myöskään esittämääsi yletöntä materialistista riistokapitalismia, mutta kun blogissasi on puhe Etelä-Koreasta, niin miten on Jaakko mielestäsi laita sen naapurin Pohjois-Korean "riistotalouden" kanssa? Onko se järjestelmä parempi? Siellähän kuolee ihmisiä nälkään, sairauksiin, orjatyön rasituksiin ja teloitettuna kuin kärpäsiä pelkästään Kimien dynastian hyvinvoinnin ja luxus-elämän ylläpitämiseksi. Tällaista ei kaikkinensa ole kuviteltavissakaan Etelä-Korean "riistokapitalismissa". Siellä on kaikesta kilpailuhenkisestä riistokapitalismista huolimatta voimassa sellaiset kansalaisvapaudet ja oikeudet,sekä suhteellinen hyvinvointi, että pohjoisen naapurimaan asujaimisto ei sellaisista osaa uneksiakaan.

Mikään yhteiskunta- ja talousjärjestelmä ei ole ollut, eikä ole "virheetön".

Paavi otti esille tärkeän asian Etelä-Korean vierailullaan, milloinkahan vastaava lähetysmatka suoritetaan Kimilandiaan kansaa orjuuttavan juchelaisen diktatuuri-"uskonnon" lopettamiseksi? Siellä olisi todella korjattavaa joka elämän alalla.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#1/PR:' ..miten on Jaakko mielestäsi laita sen naapurin Pohjois-Korean "riistotalouden" kanssa? '

Kommenttisi on loistava veto tässä yhteydessä.

Niin terhakka kuin paavi onkin, niin hänen viitanrei'istä monesti paistaa läpi päivänpolitiikka, turhamaisuus ja ennen kaikkea tekopyhyys. Blogia kirjoittaessani mielessäni pyöri se, kuinka argentiinalainen paavi on riskirahastoasiassa melko paljon maanmiestensä puolella ja käyttää asemaansa heidän hyväkseen.

En ole lukenut mitä kaikkea paavi on tuolla Aasian nuorisomatkallaan puhunut, mutta lukemissani kirjoituksissa päähuomio on kiinnitetty luotijunalla matkustamiseen ja suuriin väenpaljouksiin enkä missään sattunut huomaamaan hänen mainintojaan Pohjois-Korean tilanteesta. Siellä työsarkaa riittäsi kirkolle kuin kirkolle ilman jeesusteluakin.

Pekka Iiskonmaki

Etelä-Korea nousi suunnattomasta köyhyydestä ja nälänhädästä teollisuusmaaksi.

Onko Jaakko Korpi-Anttila edes koskaan käynyt ko. maassa?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#3/PI: "Onko Jaakko Korpi-Anttila edes koskaan käynyt ko. maassa? "

Totean tähän kuten historioitsija Herodotos: 'relata refero' ja samalla syytän saamiani huonoja geenejäni ymmärtämättömyydestäni, kun en ymmärrä, miten minun matkani liittyvät paavin Etelä-Korean vierailuun.

Tulkintani mukaan olet käynyt kaikissa niissä maissa, joista joskus olet puhunut tai kirjoittanut. Kadehdin, siitä kitkerä vivahde sanavalinnassani.

Itse suoraan kysymykseesi vastaan, että en ole käynyt eikä suunnitelmissani ole matkustaa edes sinne päin tai miten sen parhaiten ilmaisisi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset