JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Ammatinvalintaa

Suurlähettiläiden työ on raskasta, uuvuttavaa ja vaativaa. Näin on pääteltävä siitä, mitä he saavat palkkaa. Esimerkkinä on Argentiina, jolla taloudellisesti ei mene edes niin hyvin kuin Suomella.

Maalla on eri puolilla maailmaa 90 lähetystöä ja niissä korkea-arvoiset diplomaattijohtajat, joiden keskipalkka on 16 885 US$/kk. Päälle tulevat tietysti erilaiset kulukorvaukset, jotka saattavat lisätä tulopuolta jopa 40%:lla. Parhaiten on palkattu Venezuelan suurlähettiläs (22 000 US$/kk). Espanjan suurlähettiläs Carlos Bettini tienaa 17054 US$/kk ja Suomen suurlähettilään Roberto Daniel Pierinin palkka on sentään 17 994 US$/kk.

Vertailun vuoksi voi ottaa rinnalle muutamien maiden presidenttien / pääministerien kuukausipalkat: Argentiina , Cristina Kirchner 10 000 US$/kk; Chile, Michelle Bachelet 15 900 US$/kk; Brasilia, Dilma Rousseff 11 700 US$/kk; Espanja, Mariano Rajoy 8200 US$/kk. Tässä yhteydessä on hyvä mainita, että Argentiinassa keskipalkka on vain 6,3% suurlähettiläiden keskipalkasta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

J.K-A.>Suurlähettiläiden työ on raskasta, uuvuttavaa ja vaativaa....

ooo

Jörn Donner oli aikoinaan Los Angelesissa pääkonsulina, tuli pois ja sanoi, ettei siellä ole mitään tehtävää.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Taisi Bismarck, joka sanoi, että tyypillinen diplomaatti on itsetyytyväinen, asioihin huonosti perehtynyt, korulauseilla komeileva eli lyhyesti sanottuna pölkkypää.

Eräs, joka ilmeisesti yrityksistään huolimatta ei onnistunut pääsemään diplomaatin uralle muotoili heidät jotenkin seuraavaan tapaan:
He kuuluvat tuohon sameaan tyhjäntoimittajien, naistenmetsästäjien ja uhkapelureiden pintakerrokseen, joka sanotaan hienostoksi, jotka lähetetään hallituksen puolesta erilaisiin kouluihin, varustetaan tuloilla, palkitaan kunniamerkeillä ja titteleillä, jotka nimenomaan ja tunnustetusti ovat sitä varten, että he viettäisivät koko elämänsä juonittelussa, vakoilussa, pettämisessä ja lahjomisessa ja jotka ovat valtion palkkaamia veijareita ja myrkkypistimellä varustettuja kuhnureita. He ovat valheen mestareita, helvetin kätyreitä ja pahimman lajin konnia, jotka hyvällä omallatunnolla valehtelevat isänmaan puolesta. Ainoa mitä he ovat saaneet aikaan viime vuosisadalla on kaksi maailmansotaa.

Käyttäjän jormamoll kuva
Jorma Moll

Niin..... jos mennään järkyttävämpiin tapahtumiin, niin miten toimittiin Ruandassa parikymmentä vuotta sitten.

Ruandassa ei kait ollut Suomen suurlähetystöä, mutta jossakin naapurimaista oli asiainhoitaja jonka tehtäviin kuului Ruandan asioista tiedottaminen Suomeen. Mitenkähän tieto kulki. 800 000 ihmistä tapettiin viidakkoveitsillä kolmessa kuukaudessa.

Vai oliko niin, että Suomessa oli Tangokuninkaan valinta samaan aikaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset