JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Historiallinen synodi perheasioista

Hajaannuksen ilmapiiri ravistelee katolista kirkkoa, kun tänään sunnuntaina käynnistyi Vatikaanissa kaksiviikkoinen perheasioihin keskittyvä ylimääräinen piispojen kirkolliskokous. Osanottajia on yhteensä 253. Tällaiset ylimääräiset synodit ovat varsin harvinaisia. Edelliset olivat vuonna 1969 ja 1985.

Tiedonannon mukaan paavi haluaa avata oven, joka tällä hetkellä on suljettu. Tämä tarkoittanee, että sekä avioerot ja uudelleen vihkimiset sallitaan ja siten pyritään vähentämään siviilivihkimisten määrää. Tiedetään, että ainakin viisi kardinaalia vastusta tätä ajatusta, heidän joukossaan vaikutusvaltainen saksalainen kardinaali Gehrard Ludwig Müller. Toinen saksalainen kardinaali Walter Kasper puolestaan myötäilee paavin vapamieleistä ajatusta.

Myös odotetaan kannanottoa raskauden ehkäisyyn sekä keinohedelmöitykseen. Ehkäisyssä taustalla kummittelevat AIDSin tyyppiset taudit.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Oikeastaan aika huvittavaa, että katoliset piispat ja paavit neuvovat perheasioissa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset