JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Libyan kriisi pahenee

Egypti on puolensa valinnut tehdessään voimakkaan ilmaiskun Libyaan, Bengazin itäosaan islamistisia oppositiotaistelijoita vastaan. Tosin Libyan oikeusministerin mukaan, egyptiläisiä koneita ohjasivat libyalaiset pilotit ja kalusto oli siten vain lainassa Egyptiltä.

Tämä isku saattaa olla lähtölaukaus muutaman kuukauden kestävälle operaatiolle opposition joukkoja vastaan. Hallituksen ydinjoukkona on Egyptin kouluttamien joukot. Asiaa mutkistaa se, että Turkki ja Qatar tukevat islamistisia kapinallisia. Egypti, Saudi-Arabia ja Arabi-Emiraatit tukevat hallituksen joukkoja.

Libyan pääministeri Al-Thinni tapasi Kairon vierailullaan 9.10.2014 Egyptin puolustusministerin kenraali Sedki Sobhin, joka sanoi, että Egypti on valmis tarjoamaan Libyalle kaiken sen tarvitseman avun taistelussa terrorismia vastaan.

USA on tietysti huolissaan, kun ulkopuoliset tahot puuttuvat Libyan sisäisiin asioihin. Kapinallisten johtajan Ansar al-Shariahin nimi liitetään vuoden 2012 USA:n konsulaatin hyökkäykseen, jossa kuoli neljä amerikkalaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoJuhaniOjaniemi kuva
Jaakko Ojaniemi

Tässä voi olla takana sekin, että Libyan laillinen hallitus tietääkseni pakeni Tobrukiin, joka on aiemminkin halunnut irrota Kadaffin huomasta Egyptin suojelukseen.

Egyptiä kiinnostaa varmasti Libyan öljykentät, jotka ovat enemmän itäpuolella Libyaa ja kaukana Tripolin islamistien hallinnasta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset