JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Terrorismin jälkipuintia maailmalla

Tietyssä mielessä on pettymys mutta ainakin merkille pantavaa, että latinalainen Amerikka loisti poissaolollaan Pariisin historiallisesta terrorismin vastaisesta marssista. Tämä tulkitaan varsinkin Euroopassa siten, että latinalainen Amerikka entistä tiiviimmin lähestyy Venäjää ja Kiinaa.

Myös tuntuu hieman oudolta, että ihmisoikeusaktivisti Hebe Pastor de Bonafini, joka on yksi Madres de Plaza de Mayo (Huhtikuun aukioin äidit) järjestön perustajista ja sen pitkäaikainen johtohahmo, antoi lausunnon Pariisin viimeaikaisesta terrori-iskuista: kolonialistisella Ranskalla ei ole moraalista oikeutta puhua terroririkoksista jätettyään jälkeensä tuhansia pieniä maita raunioina. Hän myös ihmetteli, miksi Ranska ei ole tuominnut samanlaisia USA:n murhia Irakissa.

Ranskan Buenos Airesin suurlähetystö lähetti kirjeen Huhtikuun aukioin äidit -järjestölle, jossa suurlähettiläs diplomaattisin sanakääntein tyrmäsi Bonafinin julistuksen toteamalla: 'Korostan, että olette Argentiinassa ainoa ihmisoikeuksia puolustava yhdistys ja nyt olette kieltäytyneet osoittamasta solidaarisuutta ja myötätuntoa Ranskalle tällä tuskallisella hetkellä, mikä meitä on kohdannut.

Nykyisen presidentin lähipiirin kuuluva Bonafini oli myös kysynyt, miksi Ranska ei ole tuominnut Irakin ja Jygoslavian sotia, missä tuhansia ihmisiä on murhattu uskonnollisista tai etnisistä syistä. Suurlähettiläs Jean-Michel Casal halusi ymmärtää Bonafinin provokatiiviset kysymykset liittyvän vain nykyhetkeen ja torjui Ranskan kolonialismisyytökset mainiten niiden liittyvän Afrikan Unionin ja YK:n avunpyyntöihin.

Casal viittasi myös Argentiinan sotilasjuntan aikaisiin sortotoimiin, missä myös ranskalaisia surmattiin. 'Ei yksikään Argentiinasta sortotoimia Ranskaan paennut tai heidän jälkeläisensä allekirjoita Bonafinin väitteitä.'

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Niko Sillanpää

"...kolonialistisella Ranskalla ei ole moraalista oikeutta puhua terroririkoksista jätettyään jälkeensä tuhansia pieniä maita raunioina."

Toullaiselle "moraalinen oikeus"-höpinälle nyt nauraa naurismaan aidan seipäätkin.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

>#1/NS

Ranskan suurlähettiläs Jean-Michel Casal siinä mukana?
Jos se ei olisi ollut vastauksen arvoinen, niin olisi varmaan jättänyt kirjeen lähettämättä.

Käyttäjän RaunoLintunen kuva
Rauno Lintunen

Greenpeacen Rainbow Warrior joutui 1985 terrori-iskun kohteeksi. Laiva oli Aucklandissa, Uudessa-Seelannissa, valmistautumassa kampanjaan Ranskan ydinkokeita vastaan Mururoan atollilla.

Kaksi sukeltajaa, jotka olivat osa laajaa Ranskan salaisen palvelun henkilökuntaa, sijoittivat pommit Rainbow Warriorin alle. Laiva tuhoutui täysin ja siellä ollut valokuvajournalisti kuoli välittömästi.

Voi tätä Pariisin johtajajoukon Fariseus-teatteria, kaksinaismoralismia ja kaksoisstandardeja!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset