JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Vähemmistöjen sulauttaminen yhteiskuntaan

Obama ja Cameron tapasivat ja antoivat yhteishaastattelun viime perjantaina USA:ssa. He korostivat transatlantista yhtenäisyyttä, vähemmistöjen integroitumista yhteiskuntaan ja Euroopan uhkia sekä siinä sivussa edistivät Cameronin vaalikampanjaa.

Obaman mukaan Euroopan suurin vaara on, etteivät muslimit ole integroituneet asuinympäristöönsä eivätkä tunne kuuluvansa yhteiskuntaan toisin kuin USA:ssa, missä he tuntevat olevansa amerikkalaisia. ”Jihadistinen terrorismi eli aseellista taistelua vääräuskoisia vastaan kannattava islamismi on ongelma, joka murtaa sydämen, ja samalla tragedia, joka on täynnä tuhoa, mutta tulemme pysäyttämään sen.”

Molemmat johtajat vakuuttivat sitoutuvansa taistelemaan kotimaisia terroristihyökkäyksiä vastaan kaikin voimin sekä seuraavansa tiiviisti kotimaisten radikaaliryhmien toimintaa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (6 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Valitettavasti ei juuri nyt sattunut silmiini tapaamisesta tuoretta kuvaa, joten laitoin tämän linkin G8 maiden 'perhekuvasta' (18.7.2014, Irlanti) CNN:n otokseen, jossa myös Putin näkyy herrojen keskellä.
http://i2.cdn.turner.com/cnnnext/dam/assets/141107...

Käyttäjän 1 kuva
Freddy Van Vonterghem

Sulautumista eli assimilaatio on monikulttuurin ihanteen vastakohta, kaikki sulautuisi yhdeksi kultuuriksi , ei jäisi mitään suvaittava.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Hyvä huomio, kiitos siitä.
Etsin mielessäni suomenkilestä vastinetta integraatio sanalle ja tällä kertaa en löytänyt, pahoittelen.

Lisäys: Ehkä mielessä pyöri liiaksi New Yorkin ja Buenos Airesin yli sadan vuoden takaiset 'sulatusuunit'

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Vähemmistöjen sulauttaminen Yhdysvaltoihin ei ole Obaman kannanotosta huolimatta sujunut yhtään sen paremmin kuin Euroopassa tai missään muuallakaan.

Jokainen meistä kouluja käyneistä tietää Chinatownit, Harlemin, Los Angelesin South Centralin, Miamin latinokorttelit, intiaani-reservaatit ym.

En sanoisi Yhdysvaltoja sen enempää kansojen sulatusuuniksi kuin Ruotsiakaan.

Segregaatio on varsinkin tietyissä USA:n osavaltioissa erityisen voimakasta.

Niin että repikää siitä ja eikun ghettoja Suomeenkin.

Vaikka menestyjiä löytyy eri kulttuuripiireistä ja etnisistä lähtökohdista, ei se tarkoita sitä, että segregaatiota ei olisi.

Yhdysvalloissa eheyttä säilyttävät hampaisiin asti aseistautuneet ja liipasinherkät poliisit tukenaan kansalliskaarti.

Käyttäjän bvalonen kuva
Birgitta Valonen

USA:laisessa viihdekultturissa — etenkin tv-sarjat ja elokuvat, jotka ovat laajasti kulutettuja —muslimien hybridisotaa (trendikkäästi sanottuna) käyvä joukko esitetään hyvin brutaalieina ja säälimättöminä. Esimerkiksi sarjat 24 ja Isänmaan puolesta (Homeland).

Olen miettinyt mikä vaikutus nillä on ilmapiiriin siellä. Ovatko ne hyväksi vai pahaksi? Niitä katsovat varmasti tavalliset amerikkalaiset, joiden suhtautumisesta integroituminen riippuu. Toisaalta USA:ssa käsittääkseni erilaiset ryhmät ovat hyvinkin eriytyneitä.

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Voisin mieltää, että Yhdysvalloissa kuvitteellinen nimi Ahmed Muhammed al Zawahiri herättää enemmän tuntemuksia ja säpinää viranomaispiireissä kuin Suomessa.

NSA saattaa kytkeä seurannan päälle pelkästään nimen perusteella.
Sillä on siihen toimivaltaa Patriot Act lain nojalla.

Vain pelkän nimen perusteella.

Maailman vapaimmassa maassa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset