JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Erään terroriteon jälkipuinti

Buenos Airesissa 18.7.1994 Argentiinan juutalaisten keskuksessa, AMIAssa (Asociación Mutual Israelita Argentina) räjähti pommi, joka tappoi 85 ja haavoitti 300 ihmistä. Syyttävä sormi osoitti Jumalan puolueeseen eli Hizbollahiin, mutta yleisesti taustalla ajateltiin olleen Iranin silloinen johto.

Asiaa on virkansa puolesta tutkinut viimeiset 10 vuotta syyttäjä Natalio Alberto Nisman. Argentiina on neuvotellut tiiviisti kauppasuhteiden parantamisesta Iranin kanssa ja ilmeisesti sopimukseen on päästy.  Presidentti Cristina Kirchner on lupautunut luopumaan Iranin johdon syyttämisestä, mitä varsinkin oppositiolehti Clarin kiivaasti vastustaa.

Nisman julkaisi raportin tutkimustensa tuloksista, joiden mukaan on todisteita, että väitteet Iranin johdon syyllisyydestä pitävät paikkansa. Hänen piti tulla parlamenttiin kuultavaksi maanantaina 19.1.2015, mutta edellisenä iltana kylpyhuoneessaan hän kuoli 22 kaliberisen pistoolin laukauksesta ohimoon. Ase ja hylsy löytyivät lattialta, mutta ainakaan oikeasta kädestä ei tutkimuksissa löytynyt jäänteitä ruudista.

Presidentti Cristina Kirchner ja hänen hallituksensa ovat kilvan väittäneet tapausta itsemurhaksi, mutta   varsinkin oppositio, Clarin ja Nismanin perhe epäilevät vahvasti itsemurhaväitettä. Presidentin vaalit lähestyvät, mutta Cristina ei voi jatkaa kolmatta kautta peräkkäin.

Clarin on syyttänyt Cristinaa monesta laittomuudesta, erityisesti rahanpesusta omaisuutensa kartuttamiseksi. Myös ilmassa leijuu väite, että lähes 20 miljoonaa US$ olisi Iran maksanut 'konsultointikustannuksia' Chritinalle ja hänen lähipiirilleen, jotta Iranin johto saisi puhtaat paperit AMIAn osalta.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Seppo Melkonen

_________________________________

Arto Lauri 94. Fukushima No.4

https://www.youtube.com/watch?v=0xg7ZaudB-s
---------------------------------

Arto Lauri 93. The Substance

https://www.youtube.com/watch?v=t5PCHsqk3Ow
---------------------

3410. TUULI käyttöön

Tuulivoimasta puhutaan neteissä, ikäänkuin se olisi kovinkin jäykästi sidottu vain 3- lapaisiin hiljaisesti pyöriviin tornimyllyihin. Todellisuudessa Tuuli 100% halpana ja puhtaana energian muotona on palvellut ihmiskuntaa todella hyvin. Monessa muussakin toimivaksi osoittautuneessa kohteessa.

Nyt puhutaan tuulivoiman kyvyistä puolittaa fossiili energian käyttöä suorastaan klassisen HYVÄSSÄ muodossaan. Jostain syystä YKSIKÄÄN ydinalan maksettu haukkuja ei pidä seuraavastakaan mallista. Ensinnäkään MIKÄÄN tuulivoimaan korvamerkitty hakkuma EI uppoa tähän hienoon versioon. Lisäksi jokainen tuulivoimalla tutettu kWh poistaa myös 100% varmasti suoraan CO2 päästöjä.

T&T AUTOMAATTIOHJAUSJanne Luotola, 8:49
Rahtialus liikkuu tuulen voimalla - Automaattiohjaus löytää energiapiheimmän purjehdusreitin. Uusi rahtialus liikkuu osittain tuulen voimalla, sillä se on suunniteltu toimimaan yhtenä suurena purjeena ja sen ohjausalgoritmi osaa ottaa tämän huomioon reittiä suunniteltaessa.

Laivat kuljettavat 90 prosenttia maailman tavaroista. Ne käyttävät energianaan öljytuotteita, jotka saastuttavat ilmakehää. Vuodesta 2020 lähtien laivojen polttoaineesta enintään 0,1 prosenttia saa olla rikkiä. Rikin poistaminen tuottaa kustannuksia ja vähärikkiset tai rikittömät polttoaineet ovat muita kalliimpia. Tämä antaa laivaliikenteelle lisäkannustimen kuluttaa polttoainetta niin vähän kuin mahdollista.

Norjalainen insinööri Terje Lade on kehittänyt yhdessä VinskipTM-yhtiön kanssa laivan, joka hyödyntää tuulta liikkumisessa. Laivan runko toimii purjeena, joten se pystyy säästämään selvästi polttoainetta. Muuten se polttaa lng:tä eli nesteytettyä maakaasua, joka on kokonaan rikitön polttoaine. Kulutus on arviolta 60 prosenttia siitä, mitä vastaava tavallinen alus kuluttaa. Hiilidioksidipäästöt puolestaan ovat 80 prosenttia tavallista pienemmät.

Tämän lisäksi Fraunhoferin tutkimuslaitos Saksassa on kehittänyt laivaan automaattisen ohjausjärjestelmän, joka osaa hyödyntää tuulta laivan ohjauksessa. Ohjausalgoritmi kerää sääennusteita ja laskee optimaalisen reitin perille asti. Näin laiva saadaan parhaimpaan mahdolliseen asentoon tuulen suhteen.

Kun laiva kulkee lähes vastatuuleen, ilma kiertää rungon kummaltakin puolelta taakse. Kun tuuli ei tule kohtisuoraan, se pääsee toiselta puolelta nopeammin taakse kuin toiselta. Tästä syntyy alipaine, joka vetää laivaa eteenpäin.

Rahtialus pääsee tuulen vaikutuksesta 18–19 solmun nopeutta eli samaa vauhtia kuin perinteiset rahtialukset. Ensimmäinen tällainen laiva päässee merille jo vuonna 2019.
---------------

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

->#1/SM

Minun täytyy hiukan keskittyä molemmilla aivosoluillani tähän kommenttiin, jotta ymmärtäisin, miten se liittyy varsinaiseen tarinaani.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Tuulesta temmattu koko jutuu.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #4

-> #4/AA:
Niin ainakin minun tai sitten Clarinista!

Käyttäjän suburbian kuva
Sini Lappalainen Vastaus kommenttiin #4

Mä keksin jo mistä tuulivoima tähän tupsahti. Buenos Aires = Hyvät Tuulet.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Liikaa tulee dekkareita katsottua, kun todellisuus on paljon jännempää.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Ruumiinavauksen jälkeisen tiedotteen mukaan 'kolmannen' henkilön osallistumismahdollisuus kiellettiin ja vainajan käsistä ei löytynyt jääneteitä ruudista.
Kysymys kuuluu: Kuka itsemurhasi Nismanin?

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen

Ruutijäämiä ei aina löydy, vaikka näytteenotossa ei olisi tehty virheitä (kts. Testing Victims and Suspected Suicides).
http://www.fbi.gov/about-us/lab/forensic-science-c...

Nismanin tapauksessa on viitattu selityksenä aseen tyyppiin, mutta toisaalta kaikki tutkimukset eivät vielä ole valmiita:
"“Al ser un arma de un calibre pequeño (calibre 22) y no un arma de guerra, usualmente esto provoca que el barrido electrónico no arroje resultados positivos”, explicó la fiscal Viviana Fein.

No descartó que Nisman se haya disparado él mismo, pero pidió esperar los resultados de todas las pruebas solicitadas, entre ellas el test de ADN de la sangre encontrada en el arma."
http://trome.pe/actualidad/alberto-nisman-necropsi...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

->#7/KK: "Ruutijäämiä ei aina löydy .."

Samaisen lehden mukaan aseena käytettiin Bersa 22 cal. Aika mitättömän näköinen ja suljetun oloinen tuo ase on.

Nismanilla oli luvat kahteen aseeseen, mutta ei tämän tapauksen aseeseen.

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #8

Tuollekin on esitetty selvitystä.
http://www.elshowtv.com.ar/2012-01-25-00-58-17/nac...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Käyttäjän kalevikamarainen kuva
Kalevi Kämäräinen Vastaus kommenttiin #10

Ja nyt on sitten presidentti tällaista mieltä:
http://www.elespectador.com/noticias/elmundo/crist...

Terveisin Kalevi Kämäräinen

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset