JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Mielenosoitukset Buenos Airesissa jatkuvat

Argentiinan poliittiset ympyrät ovat sen verran sotkuiset, että niistä on mahdotonta saada oikeastaan mitään selvää saati totuutta. Eräs säie liittyy Buenos Airesin (1994) juutalaiskeskuksen pommi-iskuun, josta Iranin johtoa syytetään ja jota on tutkinut syyttäjä Alberto Nisman väittäen presidentti Cristina Kirchner Fernandezin peitelleen tutkimuksia, koska Argentiina haluaa käydä vilja-/öljykauppaa Iranin kanssa. Kauppojen ehtona Cristina hyväksyi aiesopimuksen, jossa Iranin silloinen johto 'todetaan syyttömäksi' attentaattiin.

Nismanin piti maanantaina 19.1.15 olla kansanedustajien kuultavana asiasta, jossa tämä syyttää presidenttiä ja kansliapäällikköä todisteiden peittelystä. Edellisenä iltana hänet löydettiin asuntonsa kylpyhuoneesta ohimolaukaukseen kuolleena sekä ase ja hylsy ruumiin vierestä. Hallituslähteet selittävät sen itsemurhaksi, oppositio kysyy: 'Kuka itsemurhasi Nismanin?'

Presidentin kansliasta tuotiin julki teoria, että edellinen, erotettu vastavakoilun päällikkö Antonio Stiusso oli syöttänyt Nismanille väärennettyjä todisteita attentaatin salailusta ja tämä huijaus oli paljastunut Nismanille vasta sunnuntaina ja tästä johtuen Nisman oli tehnyt järkyttävän päätöksensä. Nismanin äiti epäilee vahvasti hallituksen teoriaa.

Stiusso on jo ennen sotilasdiktatuuria uransa alalla aloittanut vastavakoiluekspertti, jolla on varmaan kaikista jotain pahaa sanottavaa. Häneltä olivat menneet sukset ristiin jo aiemmin presidentin kanssa ja viime kesästä lähtien erityisesti. Julkisuuteen vuoti muun muassa tieto, että presidentin lähipiiriin kuuluvalta asevoimien komentajalta César Milanilta olisi nuorena upseerina pienen varuskunnan päällikkönä ollessaan 'kadonnut' yksi varusmies. Stiusso 'jäi' eläkkeelle viime vuoden lopulla.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Asia näyttää mutkistuvan lisää, kun Cristina Kirchner tviittasi tänä aamuna Alberto Nismanin kuolemasta: 'Olen vakuuttunut, ettei se ollut itsmurha.. Minulla ei ole todisteita, mutta minulla on vahvat epäilyt.'

Edit:
Kaaviokuva tapahtumien hetkistä ja epäilyksistä (La Nación)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset