JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Venezuela äänestää tänään

Presidentit Hugo Chávez ja Nicolás Maduro ovat voittaneet viimeisistä 18:sta valtakunnallisista parlamentti- ja aluevaaleista 17 ja hävinneet vain yhdet. Napoleonkaan ei yltänyt näin hyvään tulokseen taisteluissaan edes uransa huippuaikoina. Chavistien 17 vuoden hegemonia saattaa on määränsä päässä, kun tämän päivän vaalien tulokset on laskettu.

Frankensteinilainen vaalilaki jakaa maan vaalipiireihin niin, että chavististen syrjäseutujen edustus korostuu. Esimerkiksi ääni Delta Amacurossa oli viisi kertaa arvokkaampi kun pääkaupungissa Caracasissa. Monin paikoin maaseudulla äänestysprosentti on lähennellyt 100:a eikä yhtään oppositon edustajaa ole onnistunut pääsemään läpi. Eräällä paikkakunnalla 65 äänestäjää oli antanut pakolliset sormenjälkensä lippunsa uurnaan pudottamisen yhteydessä. Muuten hyvä mutta todistettavasti näillä ei ollut käsiä, jossa olisi ollut sormia jälkien antamiseen.

Maailma seuraa mielenkiinnolla, miten Maduro saavuttaa nyt vaalivoiton, kun maassa mielipidekyselyjen mukaan chavistien kannatus on 20% oppositiota jäljessä. Varsinainen poliittinen taistelu alkaa huomenna maanantaina, kun ääntenlaskenta käy kuumimmillaan ja nykyhallituksella on kuukausi aikaa värkätä uusia lakeja. Jos, kuten ilmeiseltä näyttää, Maduro joutuisi luopuun vallasta, hän tämän kuukauden aikana käynnistään suunnitelma B, jolla vaalien tulos yritetään mitätöidä ja nykyhallinto jatkaisi poikkeusvaltuuksin. Ken elää hän näkee!

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Äänestys-% oli 74,2 ja 167 edustajapaikasta oppositio voitti 99 ja chavistit saivat vain 46 paikkaa. Maduro on myöntänyt häviönsä, joten toivoa demokratian jatkumisesta on.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset