JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Miten varmistaa puolustustarviketeollisuuden läpimurto?

Nykymaailma, missä menestymisen mahdollisuudet jakautuvat epäyhtenäisesti ja sekä teknologia että uudet innovaatiot muuttavat elintapoja, työn laatua ja liikkumista, elää hitaan elpymisen kautta ympäristössä, johon liittyy kiinteästi kasvavat turvallisuusuhat ja jännitteet.

Marillyn Hewson pohdiskelee Defense Newsin kirjoituksessaan ilmailu- ja puolustusteollisuuden merkitystä USA:n koko taloudelle ja erityisesti teollisuudelle. Puolustustarviketeollisuudessa USA:ssa työskentelee yli 600 000 ammattilaista. Lockheed Martin on maailman suurin puolustustarvikkeita valmistava yritys. Sen kokonaisliikevaihto vuonna 2014 oli 45,6 mrd $, siitä 88 % oli puolustusmateriaalia. Hewson on konsernin pääjohtaja ja sen lisäksi ensi vuodesta USA:n Ilmailuteollisuusyhdistyksen (Aerospace Industries Association, AIA) puheenjohtaja. AIA keskittyy ensi vuonna seuraavaan neljään tavoitteeseen:

1. On vahvistettava ja tuettava tämän talouden kannalta elintärkeän teollisuuden kasvua, mikä edellyttää maan hallitukselta yhteistyökykyä sekä vakaata ja riittävää puolustusbudjettia.

2. Maan infrastruktuuria on parannettava ja kriittinen teollisuus turvattava riittävässä laajuudessa.

3. Kansainvälisillä markkinoilla on pysyttävä johtavassa asemassa. Siinä myös hallituksella on merkittävä vastuu kannettavanaan.

4. Hankinnoissa hyväksymisprosesseja on nopeutettava ja yksinkertaistettava.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän seppaeo kuva
Oskari Seppänen

PUOLUSTUSvoimien kotimaisiin hankintoihin voisi tosiaan panostaa, muttei missään nimessä saa suosia kotimaista funktionalisuuden yli. Mitähän siitäkin tulisi jos kaikki tietotekniikkamme olisi pakko vaalmistuttaa Tiedolla? Ei tarvittaisi laajamittaista hyökkäystä pysäytämään puolustuskapasiteettimme....

Ei minulla mitään puututtavaa ole listaasi Jaakko. Sen verran kyllä lisäisin, että sotilashenkilöstö voisi olla hieman aktiivisempaa tämän tuotekehittelyn tukemisessa, juuri Yhdysvaltain malliin. Jos yrityksellä olisi tuote kehitettäväksi, voisi olla armeijalla ojentaa käsi täynnä hyviä neuvoja. Vaikkei tuotetta kehitettäisikään oman maan tarpeisiin vaan vaikka natomaille myytäväksi, niin parempi kansantalous on kaikkien etu lopulta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset