JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Obama - tangovirtuoosi

Obama yllätti Buenos Airesissa tanssimalla hänen kunniakseen järjestetyillä illallisilla tangoa Mora Godoy'n kanssa. Tanssikappale kuulostaa kovasti tangolta nimeltä 'Por una Cabeza'. Huonompiakin tangon taivuttajia olen nähnyt.

Maailmanpolitiikkaa tehdään nyt tangon avulla eikä idea kuullosta huonolta. Onhan tango otettu maailman kulttuuriperintölistalle UNESCOn kokouksessa Abu Dhabissa 30.9.2009.

https://

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

'Por una Cabeza' (yhden pään vuoksi, 'Kuoleman paikka') viittaa hevosvedonlyöntiin kilparadalla, jossa voitto ei aina ole varmaa. Carlos Gardelin sävellys on maaliskuulta 1935 ja sanat Alfredo Le Peran. Molemmat kuolivat 24.6.1935 Columbiassa Medellínin lentokentällä nousuonnettomuudessa.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Vaikuttava, mahtavan hieno tanssiesitys. Oli siihen hiukan harjoittelua tarvittu. Ei Obama muutoin olisi osannut viedä.

Käyttäjän JaakkoAalto1 kuva
Jaakko Aalto

Ihan tyylikäs esitys, mutta veikkaan, että ei ollut harjoiteltu. Tangoonhan kuuluu, että mies vie ja nainen on näyttävä. Tässä esityksessä kyllä enemmänkin nainen vei.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ #4/JA: "kuuluu, että mies vie.."

Tai ainakin näyttää siltä. Viemisessä ja seuraamisessa on eri tasoja riippuen kuinka taitavia ollaan. Tässä daami oli se taitava osapuoli, joten hän vei.

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen Vastaus kommenttiin #6

Myönnän, että erehdyin. Katsoin uudelleen mieheni kanssa, joka oli samaa mieltä teidän muiden kanssa siitä, että nainen vei. JOskus siis näinkin.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ #3/IL: "Oli siihen hiukan harjoittelua tarvittu."

Voi olla harjoiteltukin. Obamathan harrastavat tanssia enemmänkin, tuskin kuitenkaan esittämistä. Mora Godoy on ehkä tunnetuin tangon esittäjä ja opettaja Buenos Airesissa. Minun silmilläni hän on se, joka vie, mutta tyylikkäästi Obama seuraa. Obama aikoi lopettaa heti kävelyn jälkeen, mutta Godoy jatkoi tikasti viemistä ja lopussa taivutusyrityksessä oli kaatuminen lähellä, mutta Godoy oli tarpeeksi vikkelä.

Godoyn ja Osvaldo Zotton tanssivideot olivat Suomessakin kuumaa tavaraa, joten heidän tyylinsä näkyy meidänkin tanssipaikoissa. 'Ainoita oikeita' tyylejähän on kymmeniä.

Käyttäjän KaleviOnnela kuva
Kalevi Onnela

Vaimon kanssa bongattiin netistä eilen ja ihastuttiin. Kun kerran Argentiinassa, sopii katkelmaan argentiinalaisen tangon vivahteet hyvin.

Miehen osa tämänlaisessa vuorossa on kävellä ja ohjailla vartalolla ja daami tekee esitystä tunnelmansa mukaan miehen antaessa vihjeitä. Luulisin että ochon muunnelmia. Hurmaava tanssijatar, Jaakko on kaivanut nimenkin esiin. Obama on juuri sopivan karhea, jotta ei anna vaikutelmaa tätä varten harjoitellusta. Irtopisteitä pressalle!

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset