JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Ulkoministerikokous 15.8.2016

Vajaan kahden vuoden päästä (17.7.2018) tulee kuluneeksi 100 vuotta siitä, kun tsaari Nikolai II ja hänen perheensä murhattiin Uralvuorten keskiosissa Jekaterinburgissa. Ensi maanantaina Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrov ja Saksan ulkoministeri Frank-Walter Steinmeier tapaavat siellä, mutta eivät tiettävästi valmistele 100-vuotis muistotilaisuutta, vaan keskustelevat Ukrainan ja Syyrian tilanteista.

Putin on syyttänyt Ukrainaa Krimin sabotaasisuunnitelmista ja kuskaa ’rautaa rajalle’ minkä kerkiää. Saksaa hirvittää, että pahimmassa tapauksessa se joutuu tekemään muutakin kuin heristelemään sormeaan. Joten jos arvaus sallitaan, kaupan kohteena ovat Venäjään kohdistuvat sanktiot, joita myös Saksa karsastaa. Hintalappu voi olla se, että Saksa hoitaa sanktioiden poiston ja Venäjä vetää panssarinsa taaksepäin. Krimin liittäminen 2014 epäsuorasti hyväksytään. Syyriassa väsytetään USA:a entiseen tapaan. Toivottavasti olen täysin väärässä kuten tavallisesti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Saksan ja Venäjän jakaessa itäistä Eurooppaa vaikutusalueisiin kuuluu Bismarckin haudasta taputusta...

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Suomella on kuitenkin itsenäisenä maana mahdollisuus jatkaa pakotteita jatkossakin eikä siis osoittaa tukevansa itä-Ukrainan ja Krimin miehitystä. Mitään Suomessa valmistettuahan ei ole kielletty itänaapuriin viemästä.

Olisi toki mielenkiintoista seurata kuka meikäläisistä poliitikoista olisi valmis ensimmäisenä helpottamaan nyt boikottilistalla olevien oligarkkien asemaa. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt.

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Luulisin, että Suomi seuraa pakotteiden suhteen Saksan (EU:n) linjaa yrittäen pitää keskusteluyhteyden Obaman esikuntaan.

USA:n varapresidentti Biden tulee muuten ihan lähiaikoina Ruotsiin työvierailulle.

http://www.svd.se/joe-biden-gastar-lofven/om/sverige

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset