JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Mureneeko Daesh (ISIS)?

Lähi-idän ja Keski-Aasian USA:n sotilasoperaatioista vastaava esikunta CENTCOM (Central Command, Tampa, Florida) on kaunistellut virallisia tiedusteluraportteja siinä määrin, että republikaanisenaattorit ovat nostaneet asiasta mekkalan. Antamalla liian positiivisen kuvan sotilaallisista menestyksistä Daeshin vastaisissa taisteluissa on tämä saattanut vaarantaa merkittävästi amerikkalaisten sotilaiden turvallisuutta, koska lainsäätäjät eivät ole saaneet päätöksiensä tueksi oikeita tietoja. Siitä, onko Obaman hallinto antanut tiedusteluraporttien laatijoille vahvaa poliittista ohjausta, ei ole näyttöä.

Esimerkkinä vääräksi osoittautuneesta tiedusteluanalyysista mainitaan Mosulin takaisin valtaus. Päähyökkäyksen piti alkaa huhti-toukokuussa 2015 ja vielä nyt kaupunki on Daeshin hallinnassa. Kehno tiedustelu ja niiden analysointi sekä tarkoituksenhakuisuus on johtanut puutteelliseen varustautumiseen ja sitä kautta turhaan vaarantanut joukkojen turvallisuutta sekä murentanut taistelumoraalia.

Huolimatta Obaman hallinnon vakuutteluista menestyksekkäistä operaatioista Irakissa, Afganistanissa ja Libyassa varsinkin republikaanien lainlaatijat epäilevät raportointiin liittyvän vahvaa poliittista kerrontaa, jonka reaalinen totuusarvo voi olla kyseenalaista. Tätä heijastelee muun muassa Daeshin johtajien pommitussurmien mediahuomion rummuttaminen.

Viime vuonna CENTCOM:n komentajalle, kenraali Lloyd J. Austin III:lle tuli kiire eläkkeelle, kun kritiikki senaatin kuulustelujen jälkeen kasvoi.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän danielantti kuva
Daniel Leppäjärvi

Obama on heikko johtaja ja ISIS ei ole lähelläkään murenemista ja ei tule olemaankaan jos Yhdysvallat eivät ala kamppailemaan tosissaan.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

ISIS tulee olemaan aina muodossa taikka toisessa. Muselmaanit eivät koskaan anna anteeksi kun profeetta Jeesus ehti julistautua yhteisen Jumalamme pojaksi ennen profeetta Muhamettia.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

CIA:n ja FBI:n historiain valossa kaunistelu näyttää olevan jenkkitiedustelun helmasynti - ja ilmeisesti ainoa keino saada "riittävästi" rahoitusta.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

Usa -emävalehtelijoiden luvattu maa. Suomikin on listoilla korkealla nykyään tällä alalla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset