JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Järjestys vaihtui mafiaorganisaatioissa

Italian saappaankärjessä sijaitsevassa maakunnassa Calabriassa pitää kotipakkaansa vanha ja äärimmäisen tiukasti suljettu, rekisteröimätön perheyritys nimeltä Ndrangheta, joka arvioiden mukaan on tällä hetkellä 55 mrd €:n liikevaihdollaan maailman suurin rikollisjärjestö ohittaen sisilialaisen ’meidän asiaamme ajavan’ Cosa Nostran.

Tarinan mukaan Espanjan Toledossa vaikutti Garruña niminen ritariyhteisö, jonka kolme jäsentä, ritariveljekset Osso, Mastrosso ja Carcagnosso puolustivat sisarensa kunniaa siinä määrin, että tappoivat tämän petturisulhasen, minkä vuoksi joutuivat pakenemaan Italiaan vuonna 1412. Veljeksistä Osso asettui Sisiliaan perustaen Cosa Nostran, Mastrosso Calabriaan Ndranghetan ja Carcagnosso Napoliin Camorran. Vaikka tarinan todenperäisyyttä ei ole pystytty vahvistamaan, kunnioittavat nämä järjestöt tarinaan liittyviä perinteitä. Varsinaisena rikollisjärjestönä Ndranghetan arvellaan aloittaneen kuitenkin vasta 1800-luvun lopulla.

Ndranghetan päätoimialat ovat sieppaukset sekä aseiden, huumeiden ja ihmisten salakuljetus. Julkiseen rakentamiseen liittyvä rikollinen urakointi on myös tuottoisaa ja siihen tarvitaan tietysti lahjotut päättävät poliitikot. Väitetään, että järjestöt on uittanut EU:n parlamenttiin omat edustajansa, jotta se voisi sitä kautta hallinnoida EU:n aluetukirahoja. Ndranghetan ’aivoina’ pidetyt asianajajat Paolo Romero ja Giorgio Di Stefano ovat epäiltyjen listalle. Myös EU:n alueelle, ainakin Italiaan tulevat pakolaiset suurelta osin kulkevat Ndranghetan välikäsien kautta.

Muun muassa Italian senaatin varapuheenjohtaja Maurizio Gasparri ja senaattori Stefano Caridi sekä Rooman pormestari Gianni Alemano joutuivat luopumaan tehtävistään Ndrangheta -kytköstensä vuoksi. USA:n FBI on antanut teknistä apua näiden kytkösten paljastamisessa.

- - -

Myös Meksikossa mafiapiireissä tuulee: Huumekartelli Sinaloan johtajan poika Jesús Alfredo Guzmán Salazar (29 v) siepattiin kuuden muun miehen kanssa ollessaan viime maanantain pikkutunneilla illallistamassa Puerto Vallartan loistohotellissa. Läsnä olleet yhdeksän naista pääsivät säikähdyksellä. Karkaamisistaan kuuluisa Sinaloan pomo huumekeisari ’El Chapo' (Pätkä) Guzmán istuu parhaillaan vankilassa ja pelkää mahdollista USA:an luovuttamistaan. Sieppauksen takana on kilpaileva järjestö Cártel Jalisco Nueva Generación (CJNG). Varmaan pyssyt kohta paukkuvat Meksikossa.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Järjestys vaihtui mafiaorganisaatioissa"

Luin vain otsikon ja mieleeni tuli välittömästi, että asia koskee Euroopan unionia. On nimittäin samantyyppinen kuin nämä alkuperäiset mafiat. Uhkailu, painostus, kiristys ja komissio. Komissio koostuu capoista di tutti capi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset