JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Syyriassa on sittenkin kemiallisia aseita

Assadin hallitus lupasi vuonna 2013, että se hävittää kaikki kemialliset aseensa vastineeksi USA:n lupaukselle olla pommittamatta Syyrian hallituksen kohteita. Organisaatio kemiallisten aseiden kieltämiseksi (Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons, OPCW) on toiminut vahtikoirana todentamassa, että aseet, tuotantolaitokset ja -laitteet sekä raaka-aineet todella on hävitetty sovitussa aikataulussa. Heinäkuussa jättämässään 75-sivuisessa raportissa OPCW toteaa, ettei näin ole käynyt, vaan kemiallisia aseita on käytetty.

Eri puolilta Syyriaa on on otettu 122 näytettä, joissa on jäänteitä myrkkykaasuista. Myös tärkeitä dokumentteja on hävitetty todisteiden pyyhkimiseksi. Syyrian varaulkoministeri on antanut OPCW:n kysymyksiin monessa kohdin ristiriitaisia vastauksia. YK:n turvallisuusneuvostossa Venäjä on kyseenalaistanut kyseisen raportin ja veto-oikeudellaan estänyt päätöslauselman, jolla Syyriaa rangaistaisi toimistaan. USA:n ja OPSW:n kanta on tyly: ’Olemme käyneet sen tien loppuun, että järkevä yhteistyö Syyrian kanssa tässä prosessissa olisi enää mahdollista’.

Varmaan ulkoministerit Kerry ja Lavrov ovat kokouksissaan pitäneet tätä raporttia kädessään neuvotellessaan viime päivinä Syyrian tilanteesta. USA:lla on nyt hyvä syy aloittaa pommitukset Assadin joukkoja vastaan milloin tahansa.

Asian tekee vielä mutkikkaammaksi se, että Turkki ilmeisesti on luvannut Venäjälle, että se voi käyttää Incirlikin lentokenttää pommituslentoihinsa. Siellä on myös USA:n sotilastukikohta, missä on jopa 50 ydinkärkeä varastoituna. Joidenkin tietojen mukaan ydinkärjet olisi siirretty Romaniaan, mutta esimerkiksi Foreign Policy verkkolehti väittää kärkien olevan ja pysyvän Incirlikissä, mistä nousevat pommituslennoilleen niin Turkin, USA:n kuin Venäjän suihkuhävittäjät ainakin kohta, jos tietoihin on uskomista. Alueella kaikki näyttävät taistelevan kaikkia vastaan.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AskoGabrielTuurna kuva
Asko Tuurna

Hyvä kirjoitus. Kemiallisten aseiden käyttö oli Obamalle se punainen viiva puuttua Syyrian asioihin. Kun sitten Syyria jäi kiinni kemiallisten aseiden käytöstä, niin maailma odotti lännen väliintuloa ja tappamisen loppumista, mutta silloin astui kuvioihin mukaan pohjoismaiset ulkoministerit Erkki Tuomiojan (SDP) johdolla, jotka ehdottivat kemiallisten aseiden tuhoamista valvotusti, jotta väliintulo vältettäisiin.

Ei Erkki Tuomiojan ideologinen moraali ja omatunto kärsi parinsadantuhannen syyrialaisen kuolemasta, ehei, ei totta totisesti.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset