JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Maailmanpolitiikkkaa huippu-urheilulla

Seuraavat jalkapallon MM-kisat pelataan 14.6. - 15.7.2018 Venäjällä. Karsinnat alkoivat maaliskuussa 2015 ja Aasian maanosaliitosta Australia ja Saudi-Arabia ottivat mittaa toisistaan Adelaide Oval stadionilla tällä viikolla. Australian jalkapalloliitto oli sopinut maanosaliiton kanssa, että ottelun alussa on minuutin hiljaisuus Lontoon terrori-iskun johdosta, missä terroristit surmasivat muun muassa kaksi australialaisnaista.

Saudi-Arabian joukkue ei kunnioittanut muistohetkeä asettumalla riviin, vaan pelaajat hajaantuivat harhailemaan kenttäpuoliskolleen tämän minuutin ajaksi. Tietenkin yleisö buuasi saudeille. Jälkikäteen heidän tiedottajansa selitti lyhyesti, ettei kyseinen tapa kuulu saudien kulttuuriin, joten siksi siihen ei osallistuttu.

Tulee mieleen läntisten johtajien vierailut Saudi-Arabian kuninkaan luona. Jos oikein muistan, niin viimeksi USA:n presidentin vaimo Melania Trump ei verhonnut kasvojaan valtiovierailun aikana ja asiaa perusteltiin sillä, ettei se kuulu länsimaiseen kulttuuriin.

http://internacional.elpais.com/internacional/2017/06/08/actualidad/1496...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Jalkapallon merkitys maailmassa on niin suuri myös poliittisesti, ettei kukaan poliitikko ole vakavissaan uskaltautunut esittämään Venäjän MM-kisojen boikottia.

Venäjän järjestämät jalkapallon MM-kisat varmistavat myös sen, ettei suomalaisten, balttien tai kenenkään muunkaan tarvitse pelätä Venäjän interventiota ennen finaaliottelun päättymistä jos nyt muutenkaan.

Jalkapallon MM-kisat ovat maailman suurin ja merkittävin yksittäinen urheilutapahtuma. Jalkapallo (soccer) lienee ainoa urheilulaji, jota harrastetaan suuressa mittakaavassa maailman jokaisessa valtiossa.

Ainoa poikkeus kaavaan ovat Yhdysvallat, jossa punaniskajenkki ei ymmärrä jalkapallosta muuta kuin että se on soikea. Valtava siirtolaisväestö kuitenkin varmistaa myös Yhdysvaltojen pysymisen mukana oikean jalkapallon (soccer)maailmanyhteisössä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset