JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Solidaarisuusteollisuus ja pakolaispolitiikka

Köyhyydestään tunnettu Italian saappan kärki, Calabria, on Ndrangheta mafian hallinnollista aluetta, vaikka virallisesti toisin saatetaan väittää. Ndranghetan nimi juontuu sanasta ndrina, mikä tarkoittaa perhettä. Yksi tärkeimmistä Ndranghetan keskuksista on Isola di Capo Rizzuton rannikkokaupunki, joka nimestään huolimatta ei ole saari. Kaupungin tärkein työllistäjä on ’solidaariteollisuus’, mitä nimitystä käytetään siirtolaisten ja pakolaisten kuljetuksiin, vastaanottoon sekä ylläpitoon liittyvistä palveluista, joista kaikki eivät täytä lain kirjainta.

EU maksaa suuren osan Italian siirtolaiskuluista ja maan hallitus puolestaan siirtää rahat yleensä pappien johtamille avustusjärjestöille, jotka Calabriassa ovat Ndranghetan kontrollin alla. Päivittäisestä ylläpidosta hallitus maksaa 35 € aikuisesta ja 45 € lapsesta. Kun ottaa huomioon, että tiettävästi Ndrangheta ottaa päältä noin 30% ’hallintokuluina’, niin varsin pieni summa jää maahantulijan osaksi. Nyt en muista paljonko meillä Suomessa keskimäärin yksi pakolainen tulee maksamaan päivässä, mutta jotenkin tuntuu, että mafia hoitaa homman halvemmalla. Laadusta en osaa sanoa mitään muuta kuin, että napinaa on kuulunut Calabriassakin.

YK: n pakolaisjärjestön (UNHCR) mukaan tänä vuonna erityisesti Libyan suunnalta pakolaisia on Italiaan tullut jo 83 000 ja matkalla on kuollut arviolta 2000. Jos arvata saa, niin Ndrangheta on varmaan ollut mukana jo siinä vaiheessa, kun matkaanlähtijältä rahastetaan istumapaikkaa kumiveneestä.

Ndrangheta on calabrialainen maailmanlaajuinen rikollisjärjestö, joka on erikoitunut kokaiini- ja ihmissalakuljetukseen. Sen vuotuisen liikevaihdon arvellaan yltävän 50 mrd euroon. Cosa Nostra puolestaan vaikuttaa Sisiliassa ja sillä on omat toimialueensa.

http://internacional.elpais.com/internacional/2017/06/24/actualidad/1498...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Kieltolain aikaan oli alkoholi Suomessa halvempaa kuin sen jälkeen.

Ilman tolkutonta verotusta se työllisti valtavasti ihmisiä ympäri Suomea.

Lisäksi salaviinan ympärille syntyi muutakin vientikaupankäyntiä, kun oli suhteet valmiina.

Verot eivät ole siten mikään siunaus.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/PI: "..se työllisti valtavasti ihmisiä.."

Tulee myös mieleen, onko edes teoriassa mahdollista torpata siirtolaisvirta Italian kautta Eurooppaan, kun yhteiskuntaa vahvempi järjestö on toisella puolella.

PS. Cosa Nosta on ottanut viime vuosina vahvan jalansijan Espanjasta, joten ei olisi ihme, jos sitä kautta tulisi Eurooppaan myös muutakin kuin huumeista ja yleisammattilaisia.

PS 2. Amerikassakin kieltolaki synnytti upporikkaita, joiden jälkeläiset ovat nyt maan huipulla. Muistaakseni esimekiksi Kennedyjen esi-isä rikastui viinan salakaupalla.

Pekka Iiskonmaki

''Tulee myös mieleen, onko edes teoriassa mahdollista torpata siirtolaisvirta Italian kautta Eurooppaan, kun yhteiskuntaa vahvempi järjestö on toisella puolella.''

Veroton vaihtoehto, joka on tehokkaasti johdettu voittaa aina ylipöhöttyneen ja tehottoman yhteiskunnan.

Valtio on siten organisaationa aina mopen osassa.

Valtion väkivaltakoneistp on suurempi, mutta ei sekään niin tehokas kuin tarkasti leikkaava yksityinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset