JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Maksamaton sähkölasku on varkaus

Islam on käytännönläheinen uskonto. Rukoushetket ovat selkäjumpan ja pakaralihasten venyttelyn massatapahtumia psyykkisen valmennuksen lisäksi. Kaspianmeren itäpuolella sijaitsevan, pinta-alaltaan Ruotsia pienemmän sisämaavaltion Uzbekistanin 32 miljoonasta asukkaasta 90% on islamisteja. Vaikka perustuslain mukaan valtio on maallinen, on uskonto hyvin vahvasti esillä yhteiskunnassa.

Jokaisen kunnon islamistin pitää kerran elämässään matkustaa pyhiinvaellusmatkalle Mekkaan. Uzbekistanissa, jossa vuotuinen bkt asukasta kohti on vain 3800 $, keskimäärin on säästettävä pitkään pystyäkseen ostamaan lentolipun Kaaban kivelle. Ei ole kovin harvinaista, että julkiset kulutuslaskut, kuten sähkö-, vesi- ja kaasulaskut jäävät tämänkin vuoksi hoitamatta. Asia on niin vakava, että maan korkein uskonnollinen johtaja, Taškentin imaami Anvar-qori Tursunov on tullut apuun.

Imaamin tulkinta on, että pyhiinvaellusmatkalaisella ei saa olla penniäkään velkaa, koska tällöin matkan tarkoitus ei täyty, vaan matka on silloin Jumalan edessä pätemätön. Laiminlyöty lasku on varkaus, joten synnin määrä on melkoinen oli sitten maksukyvytön tai ei.

Koska vääräuskoisilta voi varastaa, niin monet varmaan ovat sitä mieltä, että maallinen valtio on tulkittavissa vääräuskoiseksi, mutta nyt tämäkin porsaanreikä on sitten tukittu. Kristillisillä saattaisi olla islamisteilta oppimista, miten kansan maksuhalukkuutta voidaan elvyttää. Kirkonmiehet voisivat julistaa velkakierteeseen joutuneet automaattisesti pannuhuoneen puolelle tai jotain vastaavaa.

https://www.rferl.org/a/uzbek-cleric-pay-bills-or-no-hajj/28589762.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Eikös k-uskossa kehoteta antamaan keisarille, mikä hänelle kuuluu? Kyllä veronkiertäjät tulisi julistaa kiroukseen, ja sulkea kirkon ulkopuolelle näin alkajaisiksi.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/PR: ".. veronkiertäjät tulisi julistaa kiroukseen.."

Ostin joku päivä sitten oppikirjan asiasta: Nicholas Shaxson ’Aarresaaret, veroparatiisit ja miehet jotka ryöstivät maailman’. Muuten hyvä, mutta jostain pitäisi saada alkupääomaa sen verran, että olisi mitä kiertää. Äveriäänä olo vaikka kirkonkirouksessa kuitenkin houkuttelee.

PS. Pitäisikö pyytää otsakkeen piilomainoksesta sähköyhtiöiltä jotain pientä tililleni?

Käyttäjän rakennusliikeerbau kuva
Pekka Iiskonmaki

Ainakin Suomessa tulee linnaa pienestäkin verorikkomuksesta. Suomi säätelee rankasti uhkapelejä ja alkoholia.

Suomea voi siten pitää lähes islamistisena maana.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Minusta vaikuttaa siltä, että jo pelkkä sähkölasku on varkaus... Loiste, siirron perusmaksu 30 €/kk 25 A... Kulutukseen tulee lisäksi valtakunnan kallein siirtomaksu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset