JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Juncker poltti päreensä

Strasbourgissa kello oli vähän yli 9 tiistaina 4.7.2017 ja Euroopan parlamentin italialainen puhemies Antonio Tajani oli avannut kokouksen. Eturivissä istuivat Maltan pääministeri Josehp Muscat ja hänen vieressään tyytymättömän näköinen Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker. Kun Juncker sai puheenvuoron, aloitti hän jotenkin seuraavasti: ”He ovat naurettavia, hyvin naurettavia!” Syy moiseen vihanpurkaukseen oli se, että 751 mepistä vaivaiset 30 oli vääntäytynyt paikalle.

Euroopan parlamentti hyväksyy Euroopan komission ehdotuksiin perustuvaa EU-lainsäädäntöä yhdessä EU:n neuvoston kanssa. Euroopan komissio huolehtii EU:n hallinnosta, laatii laki- ja säädösehdotukset sekä valvoo niiden soveltamisesta ja noudattamisesta. Nyt käsittelyssä oli Italian ja Maltan esiin nostama Eurooppaan tuleva siirtolaisuus ja pakolaiset. Ei siis aivan mitätön asiakokonaisuus, josta piti antaa ohjeita komissiolle.

Junckerin mielestä sali olisi ollut täynnä, jos paikalla olisi ollut Angela Merkel tai herra Macron. Pystymättä hillitsemään raivoaan hän ilmoitti, ettei aio osallistua tällaisiin täysistuntoihin, jos kerran edustajatkaan sinne eivät saavu paikalle.

Ainakin meikäläiselle jälleen kerran jäi hämäräksi, mistä mepeille maksetaan, jos kerran eivät edes jaksa osallistua täysistuntoihin.

http://www.elmundo.es/internacional/2017/07/04/595b5b21268e3e84318b45ff....

englanniksikin löytyi

https://elpais.com/elpais/2017/07/04/inenglish/1499178507_559500.html

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

7Suosittele

7 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Meppien ei ilmeisesti kannata lähteä pelkkään lannan luontiin.

Ilmeisesti mepeille on valaistunut mikä on tämä Junckerin hallitsema eu komissio, pientä kapinaa komissiota kohtaan.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Joissakin maissa on äänestyksissä vähimmäisäänestysprosentti, että tulos olisi laillinen. Ehkä jotain samaa pitäisi soveltaa myös edustuksellisiin äänestyksiin?
Tässähän oli joku päivä sitten Hämiksen blogi, jossa vastaavantapainen äänestäjäkato oli käynyt Saksassa.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Täytyy itsekin seurata Hämiksen blogia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset