JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Ryanair siirtynee mantereelle

Irlantilainen halpalentoyhtiö Ryanair uhkaa siirtää toimintonsa joko kokonaan tai osittain Euroopan mantereen puolelle, jos ja kun Brexit toteutuu. Aikataulu näyttäsi olevan se, että vuoden 2019 alusta lentojen määrä Britanniaan merkittävästi supistuisi ja yritys olisi silloin mantereella.

Finnairin tapaan lentoyhtiöllä menee nyt todella hyvin. Edellisen vuoden vuosikolmannekseen verrattuna tulos parani 55% ollen 397 miljoonaa euroa. Tämä tarkoittaa, että jokainen kone teki tulosta tuona aikana vähän yli miljoona euroa.

Ryanair on keskittynyt Euroopan sisäisiin lyhyisiin lentoihin, joten on ymmärrettävää, etteivät Brexitin tuomat rajoitukset olisi yrityksen pääjohtajan Michael O'Learyn mieleen.

http://www.elmundo.es/economia/2017/07/24/5975af2ee2704e492f8b45f8.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jlinjama kuva
Jussi Linjama

Ryanair uhkasi samalla myös lopettaa lentämisen Britanniassa. En tosin ole ihan varma, oliko tuo uhkaus vai lupaus. Sehän tarkoittaa kilpailutilanteen helpottumista ja hintojen nousua, jolloin Britannian saamat verotulot todennäköisesti kasvavat. Lentomatkustuksen määrä kun ei kuitenkaan paljoa vähene vaikka muutaman kympin lippujen hinta kolminkertaistuisi. Se alkaa vähentyä ehkä jossain muutaman satasen jälkeen.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Ryanairin pääasiallinen business on lentää Lontoon ja muun Euroopan lentokenttien väliä, joten poistuminen Britanniasta tuntuisi nyt aluksi kovin oudolta. Toisaalta Ryanair on irlantilainen lentoyhtiö ja toimisi luontevasti Dublinista käsin.

Brittiläinen samankaltainen lentoyhtiö Easyjet varautuu Brexitiin perustamalla tytäryhtiön Itävaltaan, jonka kautta toiminnot EU:n alueella järjestetään ilman isompia harmeja.

Tytäryhtiöiden perustaminen EU:n alueelle voi tulla kysymykseen varmasti myös Lontoon Cityn toimijoilla ja myös muilla yrityselämän toimialoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset