JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Tanskan prinssipuoliso kiukuttelee

Juuttien kiusana ovat kerjäläiset ja ranskalaissyntyinen prinssipuoliso Henrik (83 v), joka viime vuodesta lähtien on mököttänyt viinitilallaan ranskalaisessa linnassa, ei ole osallistunut julkisiin tilaisuuksiin ja on luopunut prinssipuolisotittelistään. Kerjääjät puolestaan on juhannuksesta lähtien voitu pistää kahdeksi viikoksi linnaan, missä on rautaiset verhot ja missä he ovat pois ihmisten silmistä.

Henrik (ent. Henri de Laborde de Monpezat) on vaatinut, että häntä kohdeltaisi tasapuolisesti kuningattaren puolisona eikä prinssipuolisona. Kun tähän ei ole suostuttu, hän nyt ilmoitti, ettei häntä tule haudata Roskilden katedraaliin, missä maan hallitsijoilla ja heidän puolisoillaan on sargofaginsa, vaan muualle Tanskaan kuin kuningatar Margareetan (77 v) viereen. Bjørn Nørgaardin suunnittelema sargofagi odottaa tulijoitaan Pyhän Birgitan kappelissa, mutta jäänee näillä näkymin vajaakäytölle.

Toivotaan, ettei tanskalaisille jää edellä mainituista ongelmista mitään pysyviä kolhuja, vaan selviävät niistä viikinkien sitkeydellä. Tiedossa on, ettei Henrik ole koskaan valloittanut laajemmin tanskalaisten sydämiä, vaan enempi ollut ’leipäpappi’.

https://www.clarin.com/mundo/esposo-reina-dinamarca-quiere-enterrado_0_H...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Linkissä oleva uutinen on espanjaksi, joka ei ole hanskassa, mutta Tanskan kuningatar Margaretan täytyy olla huumorintajuinen kun liitto on kestänyt näinkin kauan. Prinssipuoliso Henrik kun halusi uutisten mukaan tittelikseen kuningas ja kutsuttavan hänen maajesteetikseen, hänen korkeudekseen pettymyksekseen jäi.

Ei tahdo kuningattarensa kanssa samaan hautaankaan kertoi tuore uutinen, kohtelunsa kun on mielestään ollut epätasa-arvoista. Mies parka, säälin jos joskus on siihen aikaa:)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/SN: ”.. säälin jos joskus on siihen aikaa:)”

Kai sitä jostakin voi sellaisen pienen hetken pihistää!

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Olisivat nyt antaneet hänelle jonkin läänityksen tyyliin Jyllannin Herttua tai Grönlannin Jaarli, niin varmaan olisi ollut tyytyväinen.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Minun mielestä Henrikille voisi antaa kuninkaan tittelin. Miksi ei? Sopu syntyisi ja kaikki olisivat tyytyväisiä. Tällainen maailmanlaajuinen skandaali saattaa vähentää myös monarkian suosiota, enkä usko että tanskalaiset sitä loppujen lopuksi haluaisivat. -Monarkiat näyttävät myös pärjäävän parhaiten täällä skandinaaviassa - ehkä se on tasapainottava voima. Tasa-arvon mallimaan pitäisi todellakin suoda Henrikille tittelinsä, jos se jotain hänelle merkitsee, ilmeisesti merkitsee - ettei hänen tarvitse ikuisesti osoittaa mieltään. Miksi tällaista pitää edes miettiä?

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kunigatar Margareeta nauttii puolestaan tanskalaisten keskuudessa miltei 90%;sta kansansuosiota.

Vuosituhannen alussa ihmeteltiin miksi Tanska ei muiden pohjoismaiden joukossa ollut saattanut voimaan juuri mitään tupakointirajoituksia, kunnes syyksi selvisi, että kyseessä oli kunnioitus kuningatarta kohtaan. Tanskalaiset eivät sano "polttaa kuin korsteeni", vaan "polttaa kuin kuningatar".

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Henrik tekee erinomaista viiniä. Suosittelen Les Marches de Cayx vuosikertaa 2012.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

"Tiedossa on, ettei Henrik ole koskaan valloittanut laajemmin tanskalaisten sydämiä, vaan enempi ollut ’leipäpappi’."

- Äitini Eeva Kokko (1923-1997) oli jossain määrin kiinnostunut Euroopan siniverisistä, ja häneltä muistan kuulleeni, että pitkänhuiskea Margareeta olisi nuorena ollut jopa epätoivoinen todettuaan kaikki aviopuolisoiksi ajateltavissa olevat miehet liian lyhyiksi.

Olen pitänyt äitimuorini juttua vähintäänkin hatarana, mutta tämän blogitekstin luettuani heräsi kysymys: onko vaimonsa pituinen Henrik valikoitunut Tanskan hoviin puhtaasti metrimitta-kriteerillä?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Tanskan maassa on jotain mätää.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Näin William Shakespearekin taisi mainita.

Käyttäjän Marja-LiisaKalkela kuva
Marja-Liisa Kalkela

Männä vuosina media kertoi Henrikin kärsivän mielenterveysongelmista .Mitä niistä? Sitä ei kerrottu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset