JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

"Tulella ja raivolla"

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump ja Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un ovat siinä mielessä samassa asemassa, että heidän todellinen kansansuosionsa on alamaissa ja se tarvitsisi kohennusta. Perinteisesti kunniaa on hankittu voitokkaan sodan avulla. Nykyongelma vain on, että voitto voi helposti olla Pyrrhoksen voitto ja siksi aika pitkälti pyritään käymään vain sanasotaa. Muistissa on, että edellinen Korean sota toi maailmalle ennennäkemättömän taloudellisen kysyntänousun. Talousmiehenä Trump varmaan suurennuslasilla tutkii myös tätä puolta asiasta.

Pohjois-Koreasta pari tunnuslukua: pinta-ala 120 000 km² ja väkiluku 25 miljoonaa (Etelä-Korea 100 000 km², väkiluku 51 miljoonaa). Vertailuksi voisi ottaa Lapin maakunnan pinta-alan 100 000 km² eli jos Oulun pohjoispuolelta Ii-joen suulta vedetään idän suuntaan linja rajalle ja tämän linjan pohjoispuolelle rajojemme sisälle tungettaisi 25 miljoonaa ihmistä (eli koko Pohjoimaiden väestö), niin se antaa kuvan Pohjois-Korean ’taistelukentästä’.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Trump käytti retoriikkaa jota Kim Jong-un ymmärtää.

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

Ydinaseiden leviämistä on vanhoissa ydinasevaltioissa pyritty ehkäisemään sillä perusteella, että niitä voi joutua valtioihin joissa on ennalta-arvaamaton hallinto. Nyt näyttää siltä, että sekä Pohjois-Korealla että USA:lla on yhtä vakaat johtajat. Olkaamme siis turvallisin mielin.

Käyttäjän rjaaskel kuva
Risto Jääskeläinen

Jos Pohjois-Korea sijaitsisi Marsissa, en olisi vielä kovinkaan huolissani, nyt olen.

Pahassa maailmassa valtio ei voi oikein itsenäinen olla, ellei sillä ole ydinaseita. Mm. Iran ja Pohjois-Korea pyrkivät kovasti enempi itsenäisiksi valtioiksi.

Sitä en sitten käsitä, mikä Pohjois-Korean (johtajan) uhoilun rooli oikein on. Onko tarkoitus muokata oman maan kansalaisten mieliä? Toisaalta Iraninkin retoriikka on vähän samanlaista, joskin pääosin Israelia vastaan.

Suurin vaikeus on ateistisen sosialismin aivopesussa olevien ihmisten auttamisessa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

"Sitä en sitten käsitä, mikä Pohjois-Korean (johtajan) uhoilun rooli oikein on."

Pojois-Korean Valtion olemassaolo perustuu aivopesuun.
Jos aivopesun vaikutus lakkaa, valtion perustukset sortuu.

Pohjois-Korea taistelee olemassaolostaan, sen hallintokoneistoon kuuluvat henkilöt taistelevat asemastaan.

Jos aivopesun vaikutus lakkaisi, koko systeemi hajoaa ja seurauksena on joko anarkia, tai liittyminen Etelä-Koreaan.

Liittyminen Etelä-Koreaan on taas jonkinverran kova pala nieltäväksi, mikä on mahdollistanut sen että PK on sinnitellyt näinkin pitkään.

Pullistelu atomipommilla ja ohjuksilla on kuitenkin uhka myös Kiinalle ja Venäjälle ja se saattaa ratkaista tämän maan kohtalon.

Voi kuitenkin käydä niin ettei liittymistä EK:hon sallita, vaan PK:n kohtalo päätetään naapurivaltojen ja USA:n välisessä neuvonpidossa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset