JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Journalismin uskottavuus

Sattui silmiini runsaan kuukauden takainen haastattelu, jossa Die Zeit lehden veteraanitoimittaja Josef Joffe lausui käsityksiään journalismista ja maailman menosta. Hän on viettänyt lähes 20 vuotta USA:ssa ja on perehtynyt muun muassa puolustusasioihin. Tässä hänen näkemyksiään:

Journalistien alhainen sosiaalinen status johtuu uskottavuuden puutteesta. Saksalaisilla on se etu, että heillä on yhteinen kieli eikä maassa ole muita virallisia kieliä. Tiedotusvälineet ovat menettäneet persoonallisuutensa, kun enenevässä määrin uutiset julkaistaan facebookissa. Vaikea sanoa, onko vielä 10 vuoden kuluttua painettuja lehtiä; itse hän lukee uutisensa iPadilla.

Jos maailmalla tapahtuu jotain merkittävää arvostettujen digilehtien tilaajamäärä kasvavat ryöppynä. Tämä johtuu siitä, että ihmiset haluavat lukea uutisensa luotettavista lähteistä. The New York Times sai hetkessä 200 000 uutta tilaajaa Trumpin presidentiksi tulon aikaan ja The Economistin sivuille tuli ruuhkaa Brexitin vuoksi.

Kolmas maailmansota tuskin on kovin todennäköinen lähivuosina, koska se vaatisi suurvaltojen välistä konfliktia (USA, Kiina, Venäjä, EU,  ). Pohjois-Korea ei ole globaali suurvalta ja ydinaseet ovat tehneet suurvallat varovaisiksi. Tällaista pelotetta ei ollut vuonna 1914, jolloin jokainen kuviteli voittavansa sodan helposti ja nopeasti eikä kenenkään mieleen tullut sen tuottavan vain tuhoa ja miljoonia kuolleita. Hitler tuskin kuvitteli vuonna 1939 Puolaan hyökätessään, että olisi tappion kärsinyt vainaja vuonna 1945.  Nykymaailmassa suursodalla ei ole tilausta, viimeisin käytiin Irakissa vuonna 1990, jolloin 600 000 sotilasta oli keskitetty sinne.

Tuleva sota, jota itse asiassa on käynnissä, on kybersota. Jo nyt miljoonia internetyhteyksiä hakkeroidaan mennen tullen.

http://www.elmundo.es/cronica/2017/07/05/595677ba268e3e423f8b45fa.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset