JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia sekä toivoo korjaukset edes sähköpostiinsa. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Espanjassa imaameja ei kontrolloida

Ylen toimittajan Tom Kankkosen mukaan Suomessa harjoitettava salafismi on lähellä jyrkän linjan wahhabilaisuutta. Sunni-islamilainen salafisti harjoittaa uskontoaan ja elää hartaiden esi-isien esimerkin mukaisesti. Wahhabiitit pitävät Koraania ja profeetta Muhammadin perimätietoa kirjaimellisena ohjenuorana. Arvion mukaan noin 23 prosenttia saudiarabialaisista ja lähes puolet Qatarin ja Arabiemiraattien kansalaisista harjoittaa wahhabismia kulttuurisessa mielessä. (Wikipedia)

Espanjassa salafismin oppi leviää vauhdilla ilman, että viranomaiset eivät tee muuta kuin seuraavat katseella antaen siten imaameille (’oppinut’, ’esikuva’) vapaat kädet toimia kuin pellossa. Marokkolaisten ystävyysyhdistyksen puheenjohtaja Mohamed Alami sanoo, että tälle syövälle on tehtävä jotakin. Nykyiset salafistiset imaamit vahingoittavat Espanjan muslimeja, joita maassa arvellaan olevan noin kaksi miljoonaa (Espanjan asukasluku 47 miljoonaa).

Muslimeilla on maassa noin 1400 rukoushuonetta. Näitä on tehty asunnoista, autotalleista, korjaamoista ja teollisuushalleista. Vain suurempien moskeijoiden kohdalla viranomaiset seuraavat, mitä niissä saarnataan, muissa vähemmän koulutetut imaamit tai maallikot johtavat rukoustilaisuuksia. Suurin haaste on kuitenkin se, että muina aikoina näissä tiloissa opetetaan nuoria (työttömiä) asennoitumaan salafistisesti eurooppalaisiin. Opettajina ovat ulkomailta tulleet imaamit, joista monet eivät edes osaa espanjaa muutamaa sanaa enempää. Eurooppaan soveltuvaa oppia levittävät imaaamit erotetaan helposti ja korvataan salafistista suuntaa edustavilla.

Saudi-Arabia kustansi Madridiin suurmoskeijan (M-30) palvelemaan myös Fuengirola-Málaga-Marbellan aluetta ja Arabiemiirikunnat noin 100 km Barcelonasta pohjoiseen Terrassan Badriin, missä Saudi-Arabiasta kotoisin oleva ryhmä joku vuosi sitten kokoontui ja antoi uskonnollispoliittisia oppitunteja, joiden ideologia ei eronnut millään tavalla ISIS:n doktriineista. Edelleen salafisteilla on luja ote tällä alueella.

Madridin junapommien jälkeen (11.3.2004) silloinen sisäministeri José Antonio Alonso ilmaisi ongelman selväsanaisesti ja tiukasti: ’Tarvitaan laki, jonka avulla voidaan kontrolloida pienten moskeijoiden imaamien opetusta’.

Pienenä yksityiskohtana mainittakoon, ettei kunnon muslimin tule tervehtiä kristittyä naapuriaan jouluna. Tällaiset säännöt eivät edistä sosiaalista kanssakäymistä monikulttuurillisessa yhteiskunnassa.

Lähde:  http://www.elmundo.es/espana/2017/08/28/59a2f334ca4741f4768b461e.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Muselmaanit aikoinaan valloittivat Eurooppaa Alhambraan, Granadaan asti. Sota jatkuu edelleen.
Tänään pääsevät pidemmälle. Ovat jo Suomen luterilaisen kirkon suojeluksessa.

Käyttäjän pekkalampelto kuva
Pekka Lampelto

Mitä seuraisi siitä, jos Euroopassa perinteisen puolueen poliitikko ottaisi kannan tämänkaltaisten ryhmittymien rajoittamiseksi tai kieltämiseksi tälle poliitikolle, puolueelle ja yhteiskunnalle?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Tomaatit kannattaisi kasvattaa itse. Syömällä närpiöläisiä tai espanjalaisia tomaatteja voi samalla tukea jihadismia.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset