JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Euro uhattuna

Kansainvälinen valuuttarahasto (IMF) ja Brysselin päättäjät pelkäävät Katalonian taudin villiintyvän ja tarttuvan muuallekin. Seurauksia on jo näkyvissä. Barcelonassa turistivirta on pienentynyt 20-30 % ja yritysten ulosliputukset tyhjentävät kiinteistöjä ainakin tilapäisesti ja investointivauhti on hiipunut. IMF ennustaa Espanjan talouskasvun hidastuvan aiemmista arvioistaan.

Kun EU elää parhaillaan brexitin varjossa ja talous muutenkin on hyvin herkässä vaiheessa, niin ei ihme, että Brysselissä on monella kilin tunteet päällimmäisenä, kun tulee puhe Kataloniasta. Jos siellä kriisi pitkittyy, riski sen leviämiseen ja vaikeutumiseen kasvaa. Investoinnit, työllisyys ja hyvinvointi ovat ne, joiden osalle Katalonian irtaantumispyrkimysten lasku lankeaa.

Suomen metsäteollisuus on huolissaan euron vahvistumisesta. Tämä huoli voi em. taustaa vasten olla ennenaikaista ja ylimitoitettua.

https://elpais.com/elpais/2017/10/13/opinion/1507913525_416019.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset