JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

JFK tutkimukset julki

Presidentti John Fitzgerald Kennedyn (†22.11.1963) salamurhaan liittyvät CIA:n ja FBI:n tutkimusasiakirjat julistettiin 22.10.1992 salaisiksi 25 vuodeksi. Aika täyttyy ensi keskiviikkona ja Trump on luvannut, ettei hän aseta julkistamiselle esteitä, elleivät sitten esimerkiksi sotilas- ja tiedusteluviranomaiset laillisin perustein muuta vaadi.

Noin 3000 asiakirjaa tulee kaikkien saataville, joten medialla on taas materiaalia, mistä voi kehitellä uusia salaliittoteorioita. Muun muassa Kennedyn varapresidentin Lyndon Baines Johnsonin väitetään sekaantuneen salamurhaan, samoin nykyisen republikaanisenaattorin Ted Cruzin isän nimi on vilahtanut julkisuudessa tämän asian yhteydessä.

http://edition.cnn.com/2017/10/21/politics/trump-jfk-documents/index.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

En ole aivan ensimmäisiä kaikenlaisiin sensaatiomaisiin konspiraatioteorioihin uskovia, vaan aina pitää kaikkea tarkastella järkiperäisesti, jolloin suurin osa niistä teorioista osoittautuu käytännössä mahdottomiksi.

Kennedyn murha on kuitenkin tietyssä mielessä poikkeus. Olen nimittäin aina ollut vakuuttunut siitä, että asetelmaan liittyy muutakin kuin yksi Oswald omalla projektillaan. Aihetodisteita, jotka tähän viittaavat, on todella paljon ja selkeitä. Jokaiselle niistä on pyritty antamaan jonkinlainen selitys, mutta useimmat jäävät hyvin heppoisiksi ja epäuskottaviksi.

Kaikkein painavin todiste mielestäni jonkinlaisen salaliiton puolesta on Oswaldin toimittaminen pois päiviltä ennen kuin hänet saatiin oikeuden eteen. Mafiaan liitetty yökerho-omistaja Ruby ampui hänet kylmäverisesti TV-kameroiden edessä omasta kohtalostaan piittaamatta. Sitten hän itse kuoli vankilassa muutamaa vuotta myöhemmin.

Olisiko uskottavaa, että moinen kaveri silkasta isänmaallisuudesta olisi halunnut tappaa omasta tuomiostaan piittaamatta henkilön, jota vasta epäiltiin presidentin murhaajaksi? Selitykseksi on tarjottu hyvin heikkoja motiiveja alkaen presidentin lesken tilanteen helpottamisesta, jottei hänen olisi tarvinnut enää tulla oikeudenkäyntiin, ja niin edelleen. Kyllä noin päämäärätietoisesti toteutettu akti on ollut Oswaldin tietoinen vaientaminen kertomasta mitään enempää. Rubylle puolestaan on joku voinut ilmoittaa, että lennät huomenna taivaaseen taikka sitten seuraavalla viikolla vankilaan. Hän valitsi jälkimmäisen.

Juha Hämäläinen

Kaikki merkit JFKn murhassa viittasivat muuhun kuin yksinäisen miehen tekoon, jonka hän yksin suunnitteli.

Kennedy oli onnistunut hankkimaan itselleen useita mahtavia vihamiehiä. Erityisesti kotimaassaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/JK: ".. Ruby ampui hänet .."
Muistinvaraisesti: Ruby kuoli keuhkosyöpään (?) ja Oswaldin ampuessa ilmeisesti tiesi sairastavansa kuolettavaa tautia. (Itse väitti halunneensa kostaa Jackien puolesta tai jotain sen suuntaista.)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Niin, kuten mainitsin hyvin kaukaa haettuja motiiveja on tarjolla. Ja kukaan ei pysty tappamaan jo pidätettyä presidentin murhaajaa "ad hoc" - tyyliin tulipa mieleeni ...

Asia on pitänyt suunnitella todella tarkkaan, joskin pikaisella aikataululla, ja yritys on ollut epätoivoisen korkealla tasolla.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Mordechai Vanunu on väittänyt, että Israel salamurhautti Kennedyn.

Juha Hämäläinen

Voimme olla varmoja siitä, ettei hallinto julkista kuin valikoituja dokumentteja. Meillä ei mitään mahdollusuutta tarkistaa kaikkien dokumenttien olemassaoloa. Jos pitää valita luottaminen hallinnon ja eri poliisiorganisaatioiden sanaan niin en tiedä mitään syytä miksi siihen pitäisi luottaa, ei ole ennenkään voinut.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Lisäksi voi kysyä mitä kaikkea ei ole koskaan dokumentoitukaan tai jos on, niin mitä on hävitetty vuosien aikana.

Juha Hämäläinen

Tietenkin näin. Suurimmat salaisuudet eivät päädy paperille tai massamuistin nurkkaan. Selvä tuo. Miksipä jättää itsestään todisteita.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Yksi potilaistani väitti murhanneensa Kennedyn, mutta väestörekisterin mukaan hän ei kuitenkaan ollut silloin vielä syntynyt.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Jospa hän oli inkarnaatio Oswaldista.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Järkevä selitys on, että Kennedy ei kuollutkaan vuonna 1963 vaan vuosia tai peräti vuosikymmeniä
myöhemmin potilaasi murhaamana jossain yksityisessä hoitolaitoksessa.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Philip Shenon: "Kennedyn murhan salattu historia"

Tutustumisen arvoinen kirja Warrenin komission kulisseista mitä tutkittiin ja mitä ei...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Luettuani kirjan voi vain ihmetellä, että presidentti Kennedyn molemmat veljet ja koko laaja vaikutusvaltainen suku ilmoittivat tyytyväisyytensä Warrenin komission työhön ja johtopäätelmiin.

Ilmeisesti vastassa oli liian suuret voimat.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Mielenkiintoista oli myös tiedot Oswaldin olleen sekä CIA:n että FBI:n tarkailulistoilla ennen Dallasin tapahtumia...
No sitten paniikissa kansiot tuhottiin Dallasin tapahtumien jälkeen ja valehdeltiin silmät/suut täyteen komissiolle "että ihan tuli puskista tämäkin kaiffari"...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset