JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Israelin armeijan tappioprofiili

8,3 miljoonaisen Israelin puolustusvoimien rauhanajan henkilövahvuus on tätä nykyä kertalukua 170 000, joista vähän yli 100 000 on asevelvollisia; puolustusmenot ovat noin 15 mrd €/v (5,6% bkt:stä; sisältää USA:n avun). Puolustusvoimien tiedottajan mukaan viime vuonna sotilaskuolemia oli 55, joista 16 oli itsemurhia (15 miestä ja yksi nainen), 12 kuoli auto-onnettomuuksissa, 11 tavanomaisissa (?) onnettomuuksissa, 7 sotilasoperaatioissa (väijytykset, taistelut) ja 9 sairauksista johtuvista syistä.

Vuonna 2016 kuolleita oli 41 ja vuonna 2015 36. Vuoden 2000 aikaan luvut olivat paljon suurempia. Varsinaista syytä viimeaikaiselle kasvusuunnalle ei annettu. Esimieskoulutusta mielenterveysongelmien havaitsemisesa tullaan lisäämään ja aseiden erillään pitämiseen palvelusajan ulkopuolella tullaan kiinnittämään huomiota.

Muihin länsimaihin verrattuna siviilien itsemurhiin suhteutettuna Israelissa sotilaiden itsemurhaluvut ovat kuitenkin alhaisia. Aiempina vuosikymmeninä itsemurhat olivat puolustusvoimissa yleisempiä erityisesti siirtolaistaustaisten sotilaiden keskuudessa.

https://www.clarin.com/mundo/principal-causa-muerte-soldados-israelies-s...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Pekka Iiskonmaki

Suomeen verrattuna nuo itsemurhaluvut ovat maakuntatasoa.

Käyttäjän EsaPaloniemi kuva
Esa Paloniemi

Muistan ajoiltani Israelissa 1993-95 Jerusalem Post-lehden uutisen, jonka mukaan 37 israelilaista sotilasta oli vuoden aikana tehnyt itsemurhan ja 34 oli kuollut muista syistä. Eli ennemmistö oli tappanut itsensä.

Israelissa on näemmä tehty jotain toimivaa itsemurhien ehkäisemiseksi. Suomen (700+ itsemurhaa/ vuosi) kannattaisi kysyä miten Israelissa luku Israelin armeijassa saatiin noinkin alas kuin 16 kpl. Suomessa kai noin 7 varusmiestä vuosittain tappaa itsensä.

http://asfalttikukka.blogspot.fi/2018/01/korpinmus...

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Jotakin sentään on Suomessakin ymmärretty itsemurhien ehkäisystä: http://findikaattori.fi/fi/10

Paljonkohan USA:n avun määrä Israelin puolustukselle vuosittain on riihikuivina dollareina?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset