JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Paavin Etelä-Amerikan vierailu

Paavi Franciscus on tullut tunnetuksi yhteiskunnan hylkiöiden ja köyhien auttajana ja se lienee ollut pääteema Chilen ja Perun vierailujen yhteydessä. Chilen vierailu meni kiville, kun paavin nimittämän Osornon piispaa Juan Barrosta syytetään salanneen tietämänsä isä Fernando Karadiman pederastian eli alaikäisiin sekaantumiset. Karidima ja Barros toimivat samaan aikaan erään Santiagon seurakunnan pappeina, kun väitettyjä väärinkäytöksiä oli sattunut. Barros kiistää salailunsa tai tienneensä asiasta mitään, minkä paavi uskoo, koska todisteita ei ole hänelle esitetty. Osornon maallikko-organisaatio vaatii paavia erottamaan ystävänsä Barroksen piispan virasta.

Paavin Chile vierailun piti olla katolisen kirkon riemuisaa voittojuhlaa maallistumisen, agnostismin ja ateismin leviämisen estämisessä sekä kirkosta eroamisen lopettamisesta. Chilen vierailu on osoittautunut vaikeimmaksi ’Via Dolorosaksi’ sitten paavinimityksensä jälkeen (13.3.2013). Pelkkä lohdutuksen sana ei enää riitä kansalle, pitää olla myös konkreettisia tuloksia sanojen jatkeeksi oli sitten kyse nollatoleranssista pederastiassa tai köyhien ja alkuasukasväestön auttamisessa.

Perun vierailun aikana ei odoteta syntyvän yhtä hankalia tilanteita. Presidentti Pedro Pablo Kuczynski otti paavin vastaan Limassa, josta ensimmäinen kohde on lähellä Bolivian ja Brasilian rajaa Puerto Maldonado, joka on jo Amazonin eli ’maailman keuhkojen’ aluetta ja jossa joidenkin mielestä alkuperäiskansat ovat vain kehityksen jarruna.

Vähemmälle huomiolle on jäänyt, miksi paavin kone ei tehnyt välilaskua Uruguayssa tai hänen synnyinmaassaan Argentiinassa. Uruguay on Etelä-Amerikan maallistunein valtio 3½ miljoonine asukkaineen ja katolinen kirkko on ilmeisesti luopunut tarjoamasta taivasosuutta heille. Argentiinan presidentin Maurcio Macrin syntitaakka kasvoi suureksi jo hänen ollessaan Buoenos Airesin (BA) johdossa ja paavi Franciscus eli Jorge Bergoglio oli siellä silloin arkkipiispana vuodesta 1998 ja vuonna 2001 sai kardinaalin arvon.

Macrin lasketaan langenneen seitsemään kardinaalisyntiin: 1. BA:n sukupuolineutraali avioliittolaki (2009); 2. hyväksyi ensimmäisen laillistetun abortin (2012); 3. urbanisoi BA:n kylät (eli korttelit, kaupunginosat, barrio; seurakuntien merkitys väheni); 4. vastusti alaikäisten käyttämistä paperikeräyksen työvoimana (köyhille tärkeä); 5. poisti BA:n rahoitustuen yksityiskouluilta (jotka yleensä olivat kirkon tai kirkkoa lähellä olevia kristillisiä arvoja opettavia kouluja); 6. leikkaukset julkisessa sairaanhoidossa erityisesti sairaaloilta (”..oli enemmän kiinnostunut polkupyöräläheteistä kuin sairaaloista..” ); 7. väitettiin käyneen kerran ilotalossa (entisen salaisen palvelun agentin tytär oli kannellut kardinaalille; Macri kiisti jyrkästi käyneensä).

Vaikka presidentti Macri on kerran päässyt Vatikaanissa paavin puheille, ovat suhteet edelleen pahasti jäissä.

https://www.clarin.com/mundo/papa-chile-firme-defensa-obispo-acusado-enc...

https://www.clarin.com/politica/pecados-capitales-mauricio-macri-francis...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Myös Perun katolisella kirkolla on omat pederastiansa. Eräs hyväksikäytetty toteaa haastattelussa, että nykyinen kirkko kaivaa omaa hautaansa. Ei ole monta vuotta siitä, kun Chilessä katolisia väestöstä oli 75%, nyt heitä on enää 45%. Perun tie näyttää menevän samaan suuntaan.
http://www.elmundo.es/internacional/2018/01/20/5a6...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset