JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

’Ootti aikaa parempaa..’

Muutamat änkyrät saavat aina suurta tuhoa aikaan. Näin alkoi kansalaissotakin. Ne joilla ei ollut mitään menetettävää,  agitoivat niin, että muut joutuisivat samaan tilaan kuin hekin. Leninkin vielä kannusti hokemalla, että valta on siepattava millä keinolla tahansa. Jälki oli sitten sen mukaista.

Nykyisessä lakkoilussa näyttää olevan paljon edellä kuvattua mukana. Toinen merkittävä näkökulma on se, että viime vuosikymmenten valtapuolueet ovat kuihtumassa pois tai ainakin marginalisoitumassa yhteiskunnan muutosten myötä. Tämä koskee niin vasemmistoa, keskustaa kuin kohta myös vihreää kuplaa. Paremman puutteessa lakko voi pelastaa äänestäjät pysymään omassa leirissä. Oikeistokin kuvittelee nujertavansa änkyröinnin, saavansa sulan hattuunsa ja siksi epäsuorasti tukee haluttomuudellaan kompromisseihin sekasortoa. Kansalla ei ole malttia vaurastua, ei ainakaan poliitikoilla ja ammattiyhdistyksillä - he haluavat kansan pysyvän nöyränä ja köyhänä.

’.. kas sota syttyikin’ (Sven Tuuvaa mukaillen)

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän veikko72vv kuva
Veikko Virkkunen

Kyllähän tämä lakkokehotus on tullut SDSP:stä. Punainen lyhty on nostettu puoluetalon torniin. Jos punaiset olisivat onnistuneet 1918, niin lakko-oikeus olisi peruttu kommunistien mallin mukaan, niin kuin Venäjällä tehtiin Leninin määräyksestä.

Käyttäjän Kirsiomp kuva

Hallituksen aktiivimallissa ei ole kyse leikkauksesta?!

Tässä suora lainaus lakitekstiin:

HE 124/2017:

- -"Useissa lausunnoissa katsottiin, että aktiivimallin ulottaminen työmarkkinatuen saajiin tarkoittaa käytännössä etuuden tason automaattista leikkaamista, jopa pysyvästi mutta vähintäänkin pitkäaikaisesti. Lisäksi monissa lausunnoissa katsottiin, että työllistymismahdollisuuksien alueellisten erojen vuoksi malli kohtelee asuinpaikan perusteella epätasaarvoisesti työttömyysetuuden saajia. Lausunnoissa katsottiin myös, että ammattialakohtaiset mahdollisuudet työllistyä lyhytkestoisesti vaihtelevat niin suuresti, että myös tästä erosta syntyy epätasaarvoa työttömyysetuuden saajien kesken. Tältä osin alkuperäisen esityksen muuttamista ei pidetty sen työllisyyden lisäämistä koskevaa tavoitetta tukevana."- -

Lähde: Finlex.fi

https://finlex.fi/fi/esitykset/he/2017/20170124

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→2/KOMP: .." aktiivimallissa.."

Kiitos kommentista, mutta oliko se tarkoitettu minun blogikirjoituksen edellä olevaan Juho Antikaisen blogiin (kommentin no. 6 perään)? Minusta se sopisi siihen paremmin – eipä silti kyllä se tässäkin menettelee.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset