JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Kellä paljon on . . .

Venäjän presidentti Vladimir Putin peri huoneiston Tel Avivin keskustasta. Mina Juditskaja Berliner kuoli viime joulukuussa ja oli testamentannut omistamansa huoneiston Putinille, joten presidentti voi mennä aikanaan viettämään ansaittuja eläkepäiviään vaikkapa Israeliin. Mina oli 15-vuotiaan Putinin saksankielen opettaja silloisessa Leningradissa vuosina 1967-68. Opettajan sanojen mukaan Putin oli tunnollinen oppilas ja sai saksasta erinomaisen arvosanan.

Vuosien vieriessä Mina oli muuttanut Israeliin ja Putinista oli tullut Venäjän presidentti. Vuonna 2005 Putin oli tulossa valtiovierailulle Israeliin, jolloin Mina laittoi tervehdysviestin suurlähetystöön, josta otettiin osapuoliin yhteyttä ja Minalle järjestyi yksityinen tapaaminen Putinin toiveen mukaan. Tietysti Putin kyseli kaikenlaista kuten, mitä tarpeita Minalla oli. Hän oli maininnut, että olisi hienoa asua lähellä lääkäriä ja ruokakauppaa. Kas jonkin ajan kuluttua Mina huomasi omistavansa asunnon Tel Avivin keskustasta; lahjoittajana oli entinen oppilas.

https://www.haaretz.com/israel-news/putin-s-beloved-german-teacher-dies-...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Juha Hämäläinen

Varo tällaisia juttuja. Sinut leimataan putinistiksi, kun löysit hänestä inhimillisen piirteen.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/JH: "Sinut leimataan.."

Tällaiselle porvarisosialistille se olisi katastrofi. Pitäisikö poistaa juttu, vai onko se jo liian myöhäistä?

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

Minusta tämä oli ihan virkistävä ja positiivinen kertomus yhdestä aikamme puhutuimmasta miehestä. Kiitos. Jokaisessa ihmisessä on myöskin aina jotain hyvääkin. Sitä ei pidä unohtaa....

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Inhimillisyyden pilkahdukset ovat vahinkoja. Pitää muistaa että Putin on sukujuuriltaan Tverin karjalainen. Hän on perinyt Stalinin Suomelta ryöstämän Karjalan, mutta eipä ole miehessä sukurakkautta että palauttaisi ryöstösaaliin oikeille omistajille:)

Juha Hämäläinen

Eihän valtiojohtomme sitä edes halunnut. Epäisänmaalliset johtajat kuten Koivisto oli yksi, jolle ajatuskaan Karjalan palauttamisesta ei ollut mueleen. Tällaisia peräkammarin poikia Varsinais-Suomi oli täynnä Manun nuoruudessa jo.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Kun tälle polulle jouduin, niin lisättäköön tähän katastrofiin vielä silmiini sattunut juttu:

Kerrotaan, että Vladimir Putinilla on ns. Leningradin dna eli poikkeuksellinen geneettinen mutaatio. Tällaisen omaavat ihmiset ovat normaalia vahvempia ja kestävät ääriolosuhteita.

Natsi-Saksan Leningradin piiritys alkoi 8.9.1941 ja päättyi 27.1.1944. Arvioidaan, että lähes miljoona ihmistä sai siellä surmansa. Piirityksestä hengissä selvinneistä on käytetty nimitystä blokadnik, joita olivat myös Putinin vanhemmat.

Monen blokadnikin veressä on tavattu tämä dna-mutaatio ja on todennäköistä tai ainakin mahdollista, että myös Putin on perinyt sen vanhemmiltaan. Tähän viittaavat myös hänen fyysinen voimakkuutensa ja sinnikäs luonteensa.

http://www.quo.es/ser-humano/vladimir-putin

Juha Hämäläinen

Putin onkin siis evoluution tuotos. Mitäs me sitten hänestä valittamaan. Luonnon luoma lujatahtoinen judoa harrastava poikalapsi, joka saanut sekä KGBn että Stasin koulutuksen.

Käyttäjän hannumononen kuva
Hannu Mononen

Muuten mukava blogi, mutta epäilen kovin, onko nykyisin 65-v. Putinilla kaiken tekemänsä jälkeen milloinkaan tilaisuutta viettää eläkepäiviään leppoisasti missään päin maailmaa sen jälkeen, kun valtakausi on ohi. Venäjällä 2020-luvulla ei välttämättä muistella hyvällä edellisen vuosikymmenen valtionjohtoa.

Juhani Vehmaskangas

Knellä paljon on se vähän antaa - antaa jos voi?

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Työt kesken, en osaa espanjaa, mutta onko kyseessä nk. mitokondriaalinen periytyminen - mitokondriot tulevat äidiltä, siittiöissä niitä ei ole.

https://en.wikipedia.org/wiki/Mitochondrial_DNA

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 10/PR: "..onko kyseessä nk. mitokondriaalinen periytyminen.."
Tekstin linkistä löytyy linkki englanninkieliseen artikkeliin, mutta en avannut sitä kokonaan. Siellä saattaa olla parempaa selitystä.

http://science.sciencemag.org/content/348/6239/106...

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Kyse on tavallisista geeneistä. Ostan artikkelin, luen ja kommentoin, kun kerkiän.

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Putinin anteliaisuus oli sitäkin sydäntälämmittävämpää, koska hän tunnetusti on melko vähävarainen mies. Ainoa omaisuus on vaatimaton 70 neliön kolmio Pietarissa, vanha Lada Niva ja ruosteinen peräkärry. Putte olisi voinut vaihtaa Ladansa tuoreempaan ja hankkia ehkä hiukan isomman asunnon, mutta ei, hän päätti antaa liikenevät pennosensa entiselle opettajalleen! Ei ihme, että Putinilla on niin paljon hartaita kannattajia täällä Puheenvuorossakin :)

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 11/PN: ".. vähävarainen mies.."
Köyhä antaa vähästäänkin!

Tässä pohdiskelen, mahtaisiko myös tällainen köyhä-sotaorpo-eläkeläinen päästä karhun suosioon. (En tarkoita suupalaksi.)

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset