JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Nobelin seuraava rauhanpalkintoa Trumpille??

Otsikko tuskin toteutuu, sillä Trumpin kohdalla rauhanpalkintoesitys ilmeisesti on väärennös. Näin ainakin komitean norjalainen sihteeri Olav Njølstad viestitti samalla, kun ilmoitti jättäneensä poliisille asiasta tutkintapyynnön. Perinteisesti komitea ei etukäteen anna valintaprosessista mitään tietoja etukäteen, mutta nyt poikkeuksellisesti sen verran, että kandidaatteja on 329, joista 217 on yksityishenkilöitä ja loput organisaatioita.

Historian havinaa Trump-esityksessä on. Ruotsalaiset ehdottivat 27.1.1939 Adolf Hitlerille Nobelin rauhanpalkintoa. Hitler selvitteli 31.1.1939 valtiopäivillä "Saksan juutalaisongelman ratkaisua", mikä ei ollut asialle eduksi ja palkinto meni sivu suun.

Alfred Nobelista muistetaan, että hänen isänsä Immanuel konkurssin tehtyään siirtyi suomalaisen ”Hänen hirmuisuutensa” Lars Gabriel von Haartmanin kehoituksesta Pietariin maamiinaideoineen ja Nilolai I otti hänet avosylin vastaan, koska Krimin sotaa jo valmisteltiin. Pojista Alfred menestyi parhaiten, mutta ei Ludvig ollut pekkaa huonompi sotatarvikealalla. Ludvig suositteli keisarille suomalaista kapteeni Hugo Robert Standertskjöldiä kiväärien päätoimittajaksi. Standertskjöld menestyi loistavasti ja myi siinä sivussa myös Suomelle Iževskin kivääreitä, joilla sitten käytiin niin kansalais-, talvi- kuin jatkosotaakin. Standertskjöld oli aikonaan Suomen rikkain mies. Hänen kesäasuntonsa oli Aulanko, talviasunto Pohjois-Esplandi 3 ja muun muassa Huvudstabladin kortteli taisi olla myös hänen omaisuuttaan. Hänen veljensä hankki kartanon Kirkkonummelta, jossa aikoinaan kasvoi myös tunnettu iskelmälaulaja Carola.

 

https://www.clarin.com/mundo/comite-nobel-investiga-nominacion-falsa-don...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Onhan se tietenkin helppo ymmärtää kaikki väärin. Mustassa ei mitään, valkoisessa kaikki, vaikka helposti senkin ajattelee väärinpäin.

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Ai täälläkin sensuuri iskee? Nyt ei olisi aikaa sensuurille. Nyt täytyy laittaa peltejä auki, jos me jotenkin tästä meinataan selvitä.
Miksi muuten poistit sen ensimmäisen kommenttini? Täyttä totta siinä kaikki oli.
No yritän kirjoittaa uudestaan.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Eka kerta. Kirosanat eivät kuulu tälle alustalle

Käyttäjän JaniMtt kuva
Artturi Määttä

Obama ja rauhan Nobel. YK, Saudi Arabia ja ihmisoikeudet. Ja järjetön määrä kysymysmerkkejä. Älä kysy miksi, koska vastaan, että kysy miksi?

Juha Hämäläinen

Rauhan Nobel onkin suuri vitsi.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Trump ei saisi tuota palkintoa vaikka lopettaisi kaikki sodat ja hävittäisi kaikki aseet usasta..

Sen verran naurettavaksi on tuo nobelin palkinto mennyt!

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

"Hänen veljensä hankki kartanon Kirkkonummelta, jossa aikoinaan kasvoi myös tunnettu iskelmälaulaja Carola."

Johan Standertskjöld oli vapaaherra, soitti eri instrumentteja ja lauloi kielellä kuin kielellä, aivan kuten tyttärensä Carola, joka esiintyi yhdeksällä kielellä. Alla ote Carolan ja Johanin yhteislaulusta: https://www.youtube.com/watch?v=Bmvwsqs9RkI

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

-> 7
Georg (Jori) Liemola on kertonut tämän kivääritehtailijan tarinan minulle lennokkaasti, mutta se on minulla muistinvaraista, joten pyysin häntä tarkistamaan jutun. Hän ei ole vielä kommentoinut, joten hienoa, että toit siihen lisävalaistusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset