JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Köyhyys on pysyvällä kasvu-uralla

Vuonna 2006 euroalueella köyhyysrajan alle jäi 7,3% työntekijöistä ja vuonna 2016 jo 9,3%. Koko Euroopan unionin alueella vastaavat luvut olivat 8,3% (2006) ja 9,6% (2016). Eräänä syynä tähän kehitykseen oli vuonna 2008 alkanut talouskriisi. Euroopan komission käyttämä köyhyysraja on 60% mediaanitulosta eli ihmistä pidetään köyhänä, jos hänen nettotulonsa ovat alle 60% keskimmäisen tulonsaajan nettotuloista. Nettomediaanitulo oli vuonna 2013 Suomessa 2000 €/kk, joten nykyinen köyhyysraja on varmaan 1200 €/kk nettotulojen yläpuolella jonkin verran.

EU on asettanut tavoitteekseen vähentää merkittävästi köyhien ja syrjäytyneiden määrää, mutta eo. lukujen valossa jopa etumerkki on päinvastainen. Vaikka alueen bkt on lähtenyt kasvuun raketin lailla, jokaisessa jäsenmaassa on jouduttu turvautumaan laajassa mittakaavassa erilaisiin avustuksiin ja tukiin. Kun euroalueella vuonna 2006 ei-työllistetyistä työikäisistä 39,2% oli vaarassa tipahtaa köyhyysrajan alapuolelle, niin vuonna 2016 tämä luku oli 48,9%. Jos ei muuta, niin ainakin nämä luvut kuvaavat sitä, että talouskasvun hedelmät ovat menneet parempituloisille tai peräti ökyrikkaille veroparatiiseihin, missä erään arvion mukaan 20% maailman rahoista makaa tyhjänpanttina.

Eurostatin mukaan EU:n alueella joka kuudes työntekijä elää köyhyysrajan alapuolella, tosin Ruotsissa, Belgiassa ja Suomessa tilanne on merkittävästi muita parempi. Kun Saksassa säädökset epätyypillisistä töistä tulivat voimaan vuosituhannen vaihteessa, niin viiden vuoden kuluttua köyhyysrajan alle jääneiden määrä lisääntyi tänä aikana 12,5%:sta 14,7%:in. Vuonna 2005 Saksassa oli noin miljoona työntekijää, joilla oli myös toinen tai useampi työpaikka samanaikaisesti, vuonna 2016 heitä oli jo 2,5 miljoonaa. Suomi seuraa monessa asiassa Saksaa - toivottavasti ei tässä.

https://www.clarin.com/mundo/crece-numero-trabajadores-pobres-europa_0_r...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän kaunaherra kuva
Tuure Piittinen

"Suomi seuraa monessa asiassa Saksaa - toivottavasti ei tässä."

Tätä on syytä toivoa. Itse näen kuitenkin nyt toteutettavan työvoimapolitiikan riskinä aktiivimalleineen olevan sen, että erilaisia pätkä- ja sirpaletöitä jaetaan vain entistä suuremman joukon kesken. Työllisyysaste kyllä nousee tilastollisesti, mutta ihmisiä se ei köyhyydeltä pelasta.

Pelkään pahoin, että Saksan malli toteutuu tässä tilastossa.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

TP: "Pelkään pahoin, että Saksan malli toteutuu tässä tilastossa."

Samaa tuumaan. Aktiivimalleilla ja Saksan mallin mukaisilla Minijobseilla ei oteta asuntolainaa, osteta uusia tai edes vähän käytettyjä autoja, ei perusteta perheitä eikä hankita lapsia. Vuodesta 2009 jatkunut alati aleneva syntyvyys valtakunnassamme johtuu nimenomaan käsillä olevan ja etenkin tulevan epävarmuudesta - näissä olosuhteissa se on lisääntymisestä luopumisen, sen lykkäämisen ja vähentämisen valinneille luonnollinen valinta, niin valitsettavaa kuin tämä valtakunnan tulevaisuudelle onkin: lapsissa ja nuorissa sekä opiskelussa on maamme tulevaisuus.

Aktiivimallia, verojen parasiitteina paratiisittamista taas tässä valtakunnassa ajaa ensimmäisenä Kokoomus, tyhminä apulaisina tässä toimivat Siniset (aiemmin myös PS) sekä Keskusta, jota hallitsee sen bisnessiipi.

Köyhät köyhtyvät, koska heitä köyhdytetään. Vastakkain asettelu kasvaa, koska sitä kasvatetaan. Köyhille lisää köyhyyttä ja rikkaille lisää rikkautta.

Käyttäjän VesaPeltola kuva
Vesa Peltola

Rajojen avaaminen huonosti työmarkkinoille sopeutuville tyhjätaskuille tuskin tulee tilastoja lähivuosina parantamaan. Poliitikot ovat hurskaasti huolissaan lapsi- ja muusta köyhyydestä, mutta omin päätöksin sitä tuottavat lisää Eurooppaan. Joku tietenkin hyötyy nykymenosta, mutta pienituloinen palkansaaja tai muu Suomen/Euroopan kansalainen se ei ole. Hämmästyttävintä on, että eniten tuontiköyhien määrän lisäämistä ja heidän etujensa parantamista kannattavat pienituloisten etuja ajaviksi esittäytyvät poliitikot.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

EU:ssa sosiaaliturvan sateenvarjon alle on Eurostat tehnyt mm. seuraavaan linkkiin taulukot:
http://ec.europa.eu/eurostat/documents/2995521/872...

Pekka Iiskonmaki

''Köyhyys on pysyvällä kasvu-uralla''

66.000 yrittäjän/perheenjäsenet/takaajat tuhoaminen Suomen kokoisessa maassa ei voi olla vaikuttamatta maan talouteen.

Yritysten määrä putoaa koko ajan ja köyhyys lisääntyy.

Suomalaiset rakastavat tuhoavia johtajiaan.

Käyttäjän timonenonen kuva
Timo Nenonen

"Suomalaiset rakastavat tuhoavia johtajiaan."

Jep, suomalaiset ova sadomasokistista kansaa. Mitä enemmän heitä potkitaan päähän, sitä sitkeämmin he äänestävät kurittajiaan eduskuntaan yhä uudestaan ja uudestaan.

Voisi jopa todeta ,että suomalaiset ovat harvinaisen tyhmää kansaa.Idiootteja, jotka eivät omaa parastaan hae, etsi tai äänestä toisin.

Käyttäjän fazerinsini kuva
Jouni Suonsivu

JKA: "Kun euroalueella vuonna 2006 ei-työllistetyistä työikäisistä 39,2% oli vaarassa tipahtaa köyhyysrajan alapuolelle, niin vuonna 2016 tämä luku oli 48,9%. Jos ei muuta, niin ainakin nämä luvut kuvaavat sitä, että talouskasvun hedelmät ovat menneet parempituloisille tai peräti ökyrikkaille veroparatiiseihin, missä erään arvion mukaan 20% maailman rahoista makaa tyhjänpanttina."

Köyhyysrajan alapuolelle tipahtamisen uhka oli jo 2006 merkittävä väestötason ilmiö uudemmasta luvusta puhumattakaan. Ei tulevaisuuden toivoa - vähemmän lapsia - ja sitä kautta yhä vähemmän tulevaisuuden mahdollisuuksia valtakunnalle.

Veroparatiisittaminen on varkaus koko yhteisöltä ja sen tulevaisuudelta, mutta näitä käytäntöjä, hallintarekisteriä myöten, ovat puolustamassa tietyt poliittiset voimat Kokoomus, EK, Suomen yrittäjät, Sitra, OECD (= siltä toivottuja lausuntoja tilaavat kotimaiset toimijat), muutama mainitakseni. Lobbaus toimii.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset