JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Isänmaan petturit

Venezuelassa muutaman suuremman kaupungin varuskuntien päälliköt on pidätetty syytettynä maanpetturuudesta tai tarkemmin sanottuna vallankumouksen valmistelusta suhtautumalla liian myötämielisesti tai jopa näkyvästi ’Kansan omanarvotunnon palauttamisliikkeen’ toimintaan. Kuusi pidätetyistä on everstiluutnanttia. Tällainen kiihotustoiminta asevoimien sisällä huolestuttaa presidentti Maduroa varsinkin, kun vaalit ovat ensi toukokuussa.

Venezuelan ylimmän sotilasjohdon käsissä ovat tärkeimmät ministerinsalkut sekä muun muassa maan öljy-yhtiön (PDVSA) ja peruselintarvikkeiden jakelun johtopaikat. Maan kurjasta tilasta huolimatta Maduron suurimpana huolenaiheena ovat kenraalit ja amiraalit. Jos hänen ja ylempien upseerien edut menevät ristiin, niin tulevat vaalit (20.4.18) voivat kyseenalaistaa presidentin jatkokauden, mikäli yleensä vaaleja tulee. Sivujuonteena todettakoon, että suuri osa em. sotilasjohdosta on USA:n sanktiolistalla, johon joutuu helposti, jos on indisioita kytköksistä kansainväliseen huumekauppaan.

http://www.elmundo.es/internacional/2018/03/11/5aa5829522601d88668b457a....

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Oletkos muuten lukenut koskaan matkakertomusta Vahingossa Venezuelaan?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Valitettavasti ei eteeni ole osunut tuon kaukopartio- ja lehtimiehen Pauli Marttinan kirjaa. Varmaan näkemyksiä antava juttu.

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Antikvariaatista saa halvalla. Isäni oli aikanaan samoissa hommissa, meillä oli toi kirja kotona. Venezuela vaikutti jo silloin sangen sekavalta paikalta.

Juha Hämäläinen Vastaus kommenttiin #3

Vilkas yöelämä ja hienot viidakot. Dollareilla saa kaikkea. Ihmisillä menee heikosti eikä USAn sanktiot elämää helpota yhtään. Jos antavat öljynsä taas jenkkien, brittien ja ranskalaisten hallintaan niin tilanne paranee oleellisesti. Venezuelalla se ongelma, että luulevat luonnonvarojensa kuuluvan itselleen. Luonnevika.

Bensa maksaa muutaman eurosentin litra.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset