JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Timo Soinin haastattelu

Arvovaltainen argentiinalainen päivälehti Clarin julkaisi eilen katolisen ulkoministerimme Timo Soinin pitkähkön positiivisen haastattelun. Äänensävy oli toinen, mitä aikoinaan (2006) kun ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Paula Lehtomäki peruutti vierailunsa Buenos Airesiin selvittääkseen Uruguayn selluhanketta.

Soinin lausumat olivat meille tuttuja ja soinimaiseen tapaan erinomaisen hyvin hiottuja. Hän käsitteli muun muassa seuraavia aiheita:

Skandinavian maat ovat hyvin haavoittuvia Venäjän aggressioille ja Kaliningradin ohjukset on suunnattu kohti Baltian maita. Venäläisperäisen kemiallisen aseen käyttö on niin vakava asia, ettei EU voi olla puuttumatta muun muassa karkottamalla diplomaatteja. Kylmän sodan paluuta länsimaat eivät halua, mutta Venäjän laiton Krimin liittäminen, sekaantuminen Ukrainan asioihin, Syyrian sotatoimet sekä kyberhyökkäykset tuottavat merkittäviä vaikeuksia ylläpitää hyviä suhteita EU:n ja Venäjän välillä.

Tämän hetken EU:n suurimpia sisäisiä haasteita ovat brexit sekä muun muassa tilastoja manipuloimalla yritykset maksattaa omien johtajien virheet muilla jäsenmailla. Tällaisesta epäsolidaarisuudesta ovat esimerkkeinä Kreikka, Portugali ja Italia. Englannin on myös ymmärrettävä, että ellei kuulu ’klubiin’, ei voi saada samoja etuja kuin sen jäsenet. Trumpin politiikasta ja brexitistä seuraa todennäköisesti, että EU:n ja Mercosurin yhteistyö syvenee – ja hyvä niin.

Itse jutun ’Venäjä on edelleen supervalta kuten neuvostoaikana’ voi lukea seuraavasta linkistä

https://www.clarin.com/mundo/rusia-sigue-posicion-superpotencia-urss_0_B...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset