JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Trump vs. Amazon

Amazon on yksi maailman suurimmista verkkokaupoista. Sen vuosiliikevaihto on noin 180 mrd$ ja tulos noin runsaat 3 mrd$, mutta se ei maksa veroja käytännössä lainkaan ainakaan Trumpin mielestä.

Tämän vuoksi hän on tarttunut perusaseeseensa eli twitteriin ja syyttänyt Amazonia tuhansien pienyrittäjien tuhoamista. Miljardööri Jeff Bezon omistaman yrityksen osake tipahti 4,4% presidentin twitterhyökkäyksen jälkeen.

Eräs tärkeä peruste Trumpilla on se, että verkkoyhtiö hyödyntää halpaa USA:n postijärjestelmää eikä kuitenkaan osallistu sen ylläpitoon maksamalla reilusti veroja.

Saattaa olla laajemminkin niin, että verkkokaupan logistiikan halpuuteen ja verokiertoon tullaan maailmalla kiinnittämään entistä enemmän huomiota. Esimerkiksi kiinalaiset pientavarat näyttävät tulevan postimaksun suhteen käytännössä ilmaiseksi. En tiedä kenen piikkiin palvelut menevät. Pitääkö enää paikkansa sanonta: ”Ilmaisia lounaista ei ole!”

Trump: ”I have stated my concerns with Amazon long before the Election. Unlike others, they pay little or no taxes to state & local governments, use our Postal System as their Delivery Boy (causing tremendous loss to the U.S.), and are putting many thousands of retailers out of business!”

www.elmundo.es/economia/empresas/2018/03/29/5abcdbc246163ffe678b457c.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Paljonko rahaa saa Suomen Posti kun tilaan Kiinasta 2 euron tavaran? Suomessa et 2 eurolla lähetä yhtään mitään tavaraa.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Jenkkien postilaitos on erittäin tyytyväinen Amazonin myynnin kasvuun, työpaikat ovat lisääntyneet ja valtio saa enemmän verotulojakin.

No tällainen asia ei mene Trumpin kaaliin, eikä se ihme ole, eihän tuo mies ymmärrä oikeastaan mistään mitään.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Ehkä Trumppikin tietää että posti tekee tappiota kuljettamalla alihinnalla paketteja, eikä siitä luonnollisesti voi tulla verotuloja.

Käyttäjän joukorep kuva
Jouko Repo

Tämä ns. rihkamakauppa ( rivihinta 10-20 € ) on jo Ruotsissa tulpattu. Jokainen paketti tarkastetaan ja vastaanottajalle tulee ensin AVI. Maksettuasi sitten Momsin ja 75 sek käsittelykuluja, saat kuitin kanssa noutaa tilaamasi paketin lähipostista. Aikaisemmin paketti Kiinasta tuli kotiin, posteljoonin toimesta. Ellet nouda pakettia, niin se pompsahtaa takaisin Kiinaan. Puolet kuullemma lähtevät nyt paluumatkalle. Kiinan halpakauppa on Maaliskuusta alkaen ollut kontrollissa.

Pakettien käsittelyä varten on avattu suuri käsittelykeskus Örebrohon.

https://www.svt.se/nyheter/konsument/postnord-andr...

Eiköhän se ole vaan ajan kysymys, koska Suomessakin herätään suojelemaan omia markkinoita ja perimään Kiinan kaupasta ao. veroja sekä käsittelymaksuja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset