JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Maduro siirtyy metallialalle

Venezuelan presidentti Nicolás Maduro lähetti 2100 kg kultaa Yhdistyneisiin arabiemiirikuntiin vajaa viikko sitten Airbus A6-RRJ:n salaisella yölennolla. Kultaharkot oli lastattu 57 laatikkoon. Lähetyksen arvo Lontoon metallipörssin hinnoilla on noin 75 miljoona euroa (90 milj $). Todettakoon, että EU on nimennyt Emiraatit veroparatiisimaiden luetteloon.

Toimenpidettä saattoi vauhdittaa Carabobon vankilakapina, jossa 68 ihmistä sai surmansa. Hyvin usein tällaiset ’erityislähetykset’ ovat viitteinä maan johtajien häipymistä virkapaikaltaan vapaaehtoisesti lähiaikoina ja näin varmistetaan omat eläkepäivät.

Ilmeisesti Maduron viime joulukuussa lanseeraama öljyn hintaan sidottu virtuaalivaluutta ’petro’ ei myöskään ole saanut riittävästi tuulta siipiensä alle ja sen on huomannut myös presidentti itse.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän MikaRiik kuva
Mika Riikonen

Venezuela on varoittava esimerkki siitä, kun valtiota yritetään johtaa populistisin opein.

Öljyä tursuava maa saatiin parissa vuosikymmenessä romahdukseen ja kansalaiset köyhyyden, puutteen ja hyperinflaation kurimukseen.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Meidän poliitikot lähetti Suomen Pankin kullan Englantiin, ovat siellä turvassa kunnes voivat nostaa rahat ja viettää lokoisia eläkepäiviä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Espanjan valtionpankinkullat lähetettiin Stalinille turvaan ja tuskimpa niitä nykyvenäjäkään lienee palauttanut.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset