JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Wall Street kärsii twiittailusta

USA:ssa 2. pääsiäispäivä oli työpäivä, joten pörssissä kauppa kävi normaaliin tapaan – melkein. Trumpin hyökkäykset Amazonina vastaan laski tämän yrityksen osakkeen arvoa 4,2%. Epäluottamus sosiaalisen median jättejä kohtaan näkyi siten, että Facebookin osake tipahti 2% ja Googlen 2,5%. Kokonaisuutena Dow Jones indeksi tipahti 2%, mitä on pidettävä merkittävänä pudotuksena.

Rahallisesti Amazonin osakkeiden arvo laski 53 mrd $. Trumpin lauantain twiitti syytti, ettei Amazon maksa reilusti veroja ja käyttää puoli-ilmaista postilaitosta pakettiensa juoksupoikana ja samalla pienyritykset ovat menettäneet toimintaedellytyksensä. Maanantain twiitti jatkoi samaa sarjaa: Kun posti menettää jokaisesta Amazonin lähettämästä paketista 1,5 $, niin vain järkeä vailla olevat voivat väittää, että posti hyötyisi jotain Amazonin lähetyksistä. Mihin lähteisiin kyseiset väitteet perustuvat, se ei selviä twiiteistä.

Eräs näkökulma Amazonin joutumisesta Trumpin maalitaululuksi on se, että Washington Post omistaa ison määrän Amazonin osakkeita ja kyseinen lehti on yksi kaikkein kriittisimmin Trumpin toimintaan suhtautuva media.

https://www.clarin.com/mundo/culpa-donald-trump-hunden-amazon-wall-stree...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Svenska Dagbladetin kolumnisti Janerik Larsson löysi aika uskottavan selityksen.
www.fortune.com/2017/10/17/amazon-donald-trump-net...

Käyttäjän JukkaPaljarvi kuva
Jukka Paljarvi

Eihän Trump väittänyt, että posti hyötyisi Amazonin lähetyksistä, vaan että Amazon, typerän postilaitosta sitovan lainsäädännön avulla, saa mahtavat subventiot liittovaltion (ja myös osavaltioiden myyntiverojen takia) veronmaksajilta.

Käyttäjän HarriRautiainen kuva
Harri Rautiainen

Tähän asti on katsottu, että Trumpin toimenpiteet ovat nostaneet pörssikursseja.
Ei se tämän päivän notkahdus vielä mikään romahdus ollut.

Käyttäjän KH kuva
Kalevi Härkönen

Tai ainakin Trump on ollut kärkäs ottamaan kurssinoususta kunnian itselleen.

Saattaa siinä jonkin verran perääkin olla. Näyttävät veroalennukset johtavat siihen, että yrityksillä on varaa maksaa suurempi osuus tuotoistaan osinkoina. Trump on myös purkanut ympäristönsuojeluun tähtäävää säätelyä.

On aivan luonnollinen seuraus, että pörssikurssit tästä nousevat. Mutta kyseenalaista on, lisääntyykö hyvinvointi

Käyttäjän anakonna kuva
antti salmi

Ei Trum hyökännyt Amazonia vastaan, vaan kertoi mielipiteensä joka sliippaa
aika lähellä totuutta

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset