JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Afganistan

Pakolaisia on tarkoitus palauttaa maailmalta takaisin Afganistaniin jopa 1,5 miljoonaa. On paikallaan kerrata ympäristöä, mihin palautetut joutuvat. Brittien hallinnon päättymisestä tulee ensi vuonna kuluneeksi 100 vuotta. Afganistanin maapinta-ala (652 230 km²) on kaksi kertaa Suomen suuruinen, asukkaita vähän yli 30 miljoonaa, joista Kabulissa asuu 3 miljoonaa. Taistelut Talibanin kanssa jatkuvat, minkä vuoksi sisäisiä pakolaisia on noin 3 miljoonaa. Kokonaistilanne on surkea, vaikka maassa on muun muassa maailman suurimmat litium- ja niobiesiintymät. YK:n mukaan vuonna 2015 Afganistanin opiaattien, lähinnä heroiinin, tuotanto oli 1,6 mrd $ eli 7,4% bkt:lla mitattuna, valtaosa tuotannosta meni Venäjälle ja Eurooppaan.

Heroiiniaddikteja on koko maassa arviolta 4 miljoonaa ja käyttäjämäärä lisääntyy 10% vuosivauhdilla. Huumeruiskut tekevät maassa tuhoa päivittäin yhtä paljon kuin talebanit ja muut terroristit. Heroiiniriippuvuus kulkee sukupolvesta toiseen, 100000 lasta on arvioitu viime vuonna syntyneen addikteina. Pääkaupungissa on asuinalueita, joissa käytännössä kaikki perheet ja perheenjäsenet ovat heroiinin orjia. Lääkärit eivät enää puhu epidemiasta ja vaan pandemiasta, mitä ala-arvoisen hygienian ja köyhyyden tuomat sairaudet (aids ym.) kiihdyttävät.

Viime vuonna pääkaupungissa kuoli päivittäin 2-4 ihmistä huumeiden tuomiin sairauksiin, asuinoloihin tai yliannostuksiin. Leimautuminen ja avustusohjelmien puute tekee sen, että parantumistodennäköisyys yksilön kohdalla on nolla.

http://www.elmundo.es/internacional/2018/04/28/5adda1ade5fdea4b798b461d....

Yleiskartta

https://gdb.rferl.org/CBD5A67D-2535-48B3-BC88-988BC71ED852_w1023_r1_s.png

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

Onkohan luvut oikein? Jos yli 10% kansasta on heroiiniaddikteja, niin miten pääkaupungissa kuolee päivittäin vain 2-4 ihmistä huumeiden tuomiin ongelmiin?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 1/TK: "Onkohan luvut oikein?.."

Hyvä huomio, itsekin sitä vähän ihmettelin, mutta en löytänyt muutakaan merkitystä lauseelle:
.. de enero de 2017, "entre dos y cuatro adictos mueren cada día por las enfermedades, sobredosis y las condiciones climáticas", especialmente durante el duro invierno afgano. ..
Ilmeisesti pitää jättää tämä kuolleisuusväite omaan arvoonsa.

Käyttäjän TimoKohvakka kuva
Timo Kohvakka

"Yhdysvalloissa oli noin miljoona heroiinin käyttäjää vuonna 2014... ...Raportin mukaan vuonna 2014 Yhdysvalloissa sattui 10 800 heroiiniin liittyvää kuolemantapausta." (YLE)

Vertaan vähän Yhdysvaltojen lukuihin, joissa vuodessa kuolee kolminkertainen määrä käyttäjistä paremmissa olosuhteissa.

Käyttäjän mattivtvirtanen kuva
Matti Virtanen

Murheellistahan tämä on.
Afganistanin asioita on yritetty laittaa kuntoon useammankin suurvallan voimin ja tulos on pyöreä nolla, oikeastaan jopa vähemmän.
Pitäisi pikkuhiljaa valjeta että afgaanien oloja säätelevät ainoastaan he itse.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Kukaan ei ole varmaan väittänytkään, että Afganistanissa tai muuallakaan suurimmissa lähtömaista olisi asiat hyvin, mutta mikäli noiden syiden takia ihmisille jaettaisiin oleskelulupia, seurauksena olisi täysi siirtolaiskatastrofi Eurooppaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset