JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

USA:n alumiini- ja terästullit

USA uhkaa tuontiteräkselle 25 % ja -alumiinille 10 % tulleja. Päätöstä EU:n osalta siirrettiin kesäkuun alkuun. Etelä-Korea sai tullittoman kiintiön, joka oli em. tuotteiden osalta kolmen viimeisen vuoden tuontikeskiarvo alennettuna 30%:lla. Argentiinan tuontiin sovellettiin tulleja 9.3.2018 alkaen, mutta nyt vapuksi päästiin edellisen mallien mukaiseen sopimukseen kuitenkin ilman alennuksia ja teräksen kiintiöosuutta kasvatettiin vielä 35 %:lla. Syynä oli saumattomien teräsputkien tuontivaikeudet vuosina 2015 ja 2016.

Argentiina voi tuoda alumiini- ja terästuotteita 700 miljoonan dollarin edestä tullitta vuosittain USA:an eli 180 000 tonnia alumiinia (400 milj. $) ja 180 000 tonnia terästä (300 milj. $). Sopimusneuvottelut eivät olleet kovin helppoja, mitä kuvaa 27 erillistä neuvottelua. Tulokseen vaikuttivat presidenttien keskinäiset hyvät suhteet sekä argentiinalaisen teräsyhtiön Tenariksen saumattomien teräsputkien laitos Bay Cityssä (Texas, USA).

Nyt jäämme odottamaan miten Trumpin ja Merkelin suhteet vaikuttavat  EU:n tullisopimukseen.

https://www.lanacion.com.ar/2130510-la-argentina-logro-un-acuerdo-con-lo...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset