JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Uhkaako Venäjä Eurooppaa?

Steve Bannon, Trumpin entinen neuvonantaja, kiertelee Eurooppaa esittämässä viisauksiaan. Tšekin pääkaupungissa Prahassa 22.5.2018 maan puolustustarviketeollisuuden sponsoroimassa forumissa hän kantoi huolta Nato-maiden puolustusmenoista ja pakolaisista. Tällä hetkellä Euroopassa Venäjään kohdistuva viha hänen mielestään on kymmenen kertaa suurempi, mitä se oli kylmän sodan kuumimpana aikana Neuvostoliittoa kohtaan. Kuitenkin Euroopalle Venäjän uhka ei ole edes viiden suurimman joukossa, vaan suurin geostrateginen uhka on Kiina.

Jos Naton on nostettava enemmän puolustusvalmiutta esimerkiksi Venäjän vuoksi, on jäsenmaiden päästävä puolustusmenoissa ainakin tavoitearvoon eli 2%:in bkt:sta. Se on vähintä, jos Euroopan aikoo lopettaa USA:n protektoraattina olemisen, mitä se on ollut edellisistä maailmansodista lähtien. Saksa, joka on näytellyt lopen uupunutta aiheuttamiensa sotarasitteiden alla, on ollut hattu kourassa ja vältellyt puolustusvelvoitteitaan.

Erityisen kriittisesti Bannon suhtautui Angela Merkeliin, jota hänen mielestään tullaan pitämään kuluvan vuosisadan huonoimpana johtajana muun muassa siitä syystä, että hän on viimeisen kolmen vuoden aikana päästänyt hallitsemattomasti maahan noin miljoona pakolaista.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän pekkaroponen1 kuva
Pekka Roponen

Disclaimer: seuraava skenaario on puhdasta fantasiaa. Tuli vain mieleeni unen ja valveen rajoilla, via reginan alitajuntaan auetessa:

Trump toimii kimpassa Putinin kanssa, suunnitelma on seuraava:

1. Merkel on myös Putinin palveluksessa, ja täyttää Euroopan pakolaisilla. Tämä on menossa.

2. Sunnit ja shiiat kiihotetaan toisiaan vastaan sotaan, kun USA ja Saudi-Arabia kohta hyökkäävät Iraniin. Välittömästi öljyn hinta nousee, Kiina ei saa öljyä Iranista, Hormusin salmi suljetaan => Kiinan riippuvuus Venäjästä kasvaa, Eurooppaan talouskriisi, Eurooppa riippuvaiseksi Venäjän öljystä.

3. Shiojen ja sunnien yhteenotot laajenevat kaikkialle Eurooppaan. Talous sakkaa. USA vetää joukkonsa pois. Yhteiskunnat horjuvat.

4.Vnäjän joukot pydetään Eurooppaan turvaamaan rauhaa, omat eivät riitä. Aivan kuten Franz Josefkin pyysi.

5. Venäjän johtama talousliitto perustetaan, Eurooppa on Venäjän liittolainen ja rahoittaja. Kiina pysyy riippuvaisena Venäjän luonnonvaroista, eikä itsenäisesti voi pyrkiä hegemoniaan.

6. USA on Lähi-idän herra, ja romun siivoamisen jälkeen omii loput maailman öljyvarat. Maailma jaetaan merivallan ja mannervallan kesken, muistanette Orwellin vision? Islam on neutraloitu ja Israel turvattu.

7.Bush ja Trump juovat punaista shampanjaa Krimillä. Suomi kuuluu taas Federaatioon, jos se ketään kiinnostaa. Merkel on Putinin käskynhaltija Euroopassa.

Pitäisikö kirjoittaa romaani aiheesta, ehtiikö enää?

Käyttäjän Luntatupaan kuva
Pertti Väänänen

Juuri tällaisen ajatuskuvion seurauksena sähköistetään Euroopassa ja Kiinassa tieajoneuvoja kiihtyvällä vauhdilla tulevaisuudessa.

Trumpilla ja Putinilla alkaa olla kiire...

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Roponen; Ehtii. Kirjoita heti, odotan ensipainosta.

Käyttäjän hexu980 kuva
Heikki Aukee

Kyse on salaliitosta. USA:n tarkoitus on ensin omin toimin heikentää länsi-Eurooppa, mikä mahdollistaa Venäjän paluun, mikä mahdollistaa USA:lle länsi-Euroopan uudelleen pelastamisen.

Kun Eurooppa on jyrätty kaksi kertaa maan tasalla, jälleen rakennettavaa on paljon ja bisnes hoituu.

Käyttäjän jarmolauros kuva
Jarmo Lauros

Ei Eurooppaa kannata edes Venäjän ryöstää, valloittaa. Eurooppa Talvivaaroineen, Ruhrinalueineen etc. on loppuun kaluttu. Alkuperäinen koulutettu väestökin hyvää vauhtia korvautumassa sosiaalin varassa elävillä uudisasukkailla.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

En tiedä, uhkaako Venäjä Eurooppaa, mutta Putin on ainakin uhkaillut.

Kiina on muuten siitä jännä maa, että se on ollut suhteellisen defensiivinen koko historiansa ajan. Tsingis-Kaanihan oli Mongolian aroilta, ei kiinalainen.

Asekaupasta puheenollen kaupankäynnissä kaikki keinot ja argumentit ovat käytössä. Se vain on tyhmää mennä uskomaan kaikki, mitä maikkarilta tulee.

Nikolai Holopainen

Nostetaan vaan puolustusvalmiutta, mutta mistä pommit? Yhdysvaltain teollinen perusta uhkaa rapautua. Aseiden valmistajat vähenevät ja alihankintaa on myös Kiinassa. Osaajat eläköityvät, eikä tuotekehitystä tapahdu.

https://www.defensenews.com/pentagon/2018/05/22/th...

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset