JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

'Ex oriente lux' & malware

FBI on varoittanut venäläisistä hakkereista, jotka VPNFilter nimisen haittaohjelman avulla sieppaavat niin isot kun pienet reitittimet haltuunsa ja keräävät halutessaan kaiken tiedon salasanat mukaan lukien. VPNFilter on monitasoinen, modulaarinen haittaohjelma, jonka avulla voidaan joustavasti kerätä vakoilutietoa tai tuhota kohteen tietokonesisällöt. Alimmalla tasolla se kerää serverien IP-osoitteet, joita seuraava taso hyödyntää jämäkästi haittaohjelmillaan tehden koko infrastruktuuriin ennalta arvaamattomia muutoksia.

VPNFilterin avulla voidaan estää pääsy internetiin ja kohteena voi olla esimerkiksi yksi kone tai koko kaupunki. Tällä hetkellä arvioidaan, että ainakin 500 000 konetta  54 maassa on joutunut haittaohjelman uhriksi. Laajinta tuhoa haittaohjelma on tehnyt Ukrainassa. Asiantuntijoiden mukaan muun muassa seuraavien valmistajien reitittimissä on havaittu tätä haittaohjelmaa: Linksys, MikroTik, NETGEAR, TP-Link (SOHO) ja QNAP (NAS).

Oikein muuta vastakeinoa ei ole kuin reitittimen irrottaminen verkosta (”Imatra reset”) ja alustaminen oletusasetuksiin. Reititin on monen mielestä internetin haavoittuvin laite, koska sitä ei ilmeisesti voi oikein suojata virustorkuntaohjelmilla.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän VesaLevonen kuva
Vesa Levonen

Onpa pirullisen rikollista touhua.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

Linkin takana ehkä hieman parempi teksti ja loppupuolella Symantecin laatima luettelo ’vaarallisista’ reitittimistä:

http://www.elmundo.es/tecnologia/2018/05/28/5b0c33...
Linksys E1200
Linksys E2500
Linksys WRVS4400N
Mikrotik RouterOS for Cloud Core Routers: Versions 1016, 1036, and 1072
Netgear DGN2200
Netgear R6400
Netgear R7000
Netgear R8000
Netgear WNR1000
Netgear WNR2000
QNAP TS251
QNAP TS439 Pro
Other QNAP NAS devices running QTS software
TP-Link R600VPN

Aulis Saarijärvi

Miksi se FBI aina varoittaa venäläisistä? Miksi länsilehdistö ja sinäkin kerrot sen totuutena? Myöhemmin näitä ”venäläisperäisiä kauhuja” sitten kartoitetaan paremmin ja löydetään lähtömaiksi Israel, Intia, USA, Kiina, Saudi-Arabia, sekä Belgia, tuo EU:n ihana pääkaupunki!
Meilläkin ministeriöitä ja pankkeja vaivannut ja sulkenut tukkimishyökkäys lopulta kaivettiin esille. Paljastettiin laitetuksi liikkeelle Espanjasta! Ei enää julkisuudessa sitä löydöstä rummutettu!
Pohjois-Korean väitetään länsivälineissä kuukausittain kymmenillä miljoonilla koneillaan sekoittavan Pentagonin. Sama Pentagon kuitenkin ilkkuu kuukausittain, että Kimillä siellä on vain 30 toimivaa konetta. USA on sulkenut koko Kimin pois kansainvälisestä netistä! Mitä kukin tästäkin miettii?
USA:n presidentin vaalihäviön jälkeen demokraattien lehti Politico väitti Putinin äänestäneen 40 miljoonaa kertaa Trumppia. Demokraattisen puolueen (DNC) tietoverkossa kirjoitti päätoimittaja tämän tosissaan. Sitä kansa uskoo kaikkialla maailmassa ”totuutta” hokiessaan venäjäfobiaansa.

Käyttäjän kraavi95 kuva
Keijo Räävi

Miksi nuo venäläiset eivät kehitä omaa yhteiskuntaa kun ovat noin taitavia? Venäjän Piilaakso ei vieläkään ole valmis vaikka siitä on vuosikaudet puhuttu.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset