JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Lech Walesan ajatuksia

El Mundo haastatteli Puolan entistä presidenttiä, Nobelin rauhanpalkinnolla palkittua ja Solidaarisuus-liikkeen perustajaa Lech Walesaa maailman nykymenosta. Venäjästä hän totesi muun muassa, että niin Venäjä kuin Putin ovat jääneet jälkeen siitä, mitä tulee eurooppalaiseen politiikkaan. Venäjällä ei ole koskaan ollut demokratiaa, sen strategiana on ollut tarve omata vihollinen, jota voi vastustaa. Viime vuosikymmenten aikana sillä ei ole ollut sellaista vihollista, joka yhdistäisi kansan.

Asiat Venäjälläkin muuttuvat mutta hitaasti ja Venäjä on nyt erilainen kuin 50 vuotta sitten. Niin Euroopan kuin muun maailman on otettava huomioon, että maailma tarvitsee Venäjää, se on niin suuri valtio ja Venäjän kohtaamisessa tarvitaan muilta solidaarisuutta.

Hänen näkemyksensä mukaan on olemassa kaksi Venäjää ja kaksi Ptutinia: ensimmäinen ymmärtää maailmaa sekä yrittää muuttaa ja modernisoida maata oikeaan suuntaan. Tämän Venäjän kanssa tulee käydä dialogia. Mutta on myös toinen Venäjä ja toinen Putin eli vanha KGB, joka haluaa esittää voimaansa. Tämän Putinin kanssa ei pidä neuvotella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset