JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Visegrád-haukat änkyröivät

Eurooppa-neuvosto eli EU:n huippukokous kokoontuu puolalaisen Donald Tuskin johdolla 28-29.6.2018 päättämään EU:n poliittisista suuntaviivoista ja virikkeistä. Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut viikonvaihteeksi ’minihuippukokouksen’ valmistelemaan neuvostolle valmiiksi juntattua esitystä pakolaispolitiikaksi, missä heijastuisi erityisesti Saksan ja Ranskan näkemykset asiasta.

Kutsu on käynyt laajasti, mutta V4-maat (Visegrád-ryhmä: Puola, Unkari Tšekki ja Slovakia ) sekä Itävalta kieltäytyivät kutsusta perustellen, että on neuvoston ei komission toimivaltaan kuuluva asia ottaa poliittista kantaa pakolaiskysymykseen. V4-maat ja Itävalta ovat oikeistopopulisten johtamia maita, jotka suhtautuvat pakolaiskysymykseen hyvin kriittisesti. Nämä korostavat EU:n rajojen suojelua eivätkä hyväksy pakolaiskiintiöitä.

Komission ja neuvoston johto ovat sukkuloineet ahkerasti markkinoimassa ’oikeaa’ näkemystä kriittisistä kysymyksistä. D. Tuskin vierailukohteita ovat olleet esimerkiksi Tukholma, Madrid ja Rooma. Kun Suomessa saatiin aikaan kaaos sote-asiassa, päästiin EU:ssa vastaavaan pakolaiskysymyksessä.

http://www.elmundo.es/internacional/2018/06/21/5b2bb2cae5fdea006b8b45f0....

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

"Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker on kutsunut viikonvaihteeksi ’minihuippukokouksen’ valmistelemaan neuvostolle valmiiksi juntattua esitystä pakolaispolitiikaksi, missä heijastuisi erityisesti Saksan ja Ranskan näkemykset asiasta."

Näin se menee joka asiassa, Saksa ja Ranska vie ja suurin osa vain vikisee...

Tuo kokoushan oli ns. epävirallinen, eli saa juonitella ihan rauhassa ja voi kysyä vaikka bilderberg-porukan messiin!

Käyttäjän ilkkah kuva
Ilkka Huotari

Pakolaispolitiikan ei pitäisi kuulua EU:lle ollenkaan. Se on itsenäisten maiden omaa sisäpolitiikaa (maahanmuutto on siis sisäpolitiikkaa).

Nikolai Holopainen

Orban, neljän lapsen isä, demokraattisesti valittu ja vankan kansansuosion omaava johtaja on änkyrä, jos hän toteuttaa äänestäjille lupaamaansa politiikkaa??? Nyt meidän pitäisi uskoa viskisieppoa tuhka... Perinteiset arvot kunniaan! https://youtu.be/68cbjlLFl4U

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset