JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Brexit-kovikset vaikeuksissa

Theresa May sai pääministerin maalaisasunnolla perjantaina (6.7.2018) pidetyssä hallituksen kokouksessa erävoiton, kun 3-sivuinen ns. pehmeä brexit-lista hyväksyttiin neuvottelustrategiaksi. Sen yksi tärkeimmistä perusajatuksista on, että tavara- ja maataloustuotteiden kauppa jatkuisi muun EU:n (EU27) kanssa entiseen tapaan.

EU27:n neuvottelija Michel Barnier ei vielä ole tyrmännyt Mayn läpiajamaa listaa, mutta jos arvata saa, niin varsinkin Saksa ja Ranska tulevat vielä vetämään maton Mayn jalkojen alta monta kertaa, sen verran britit ovat nöyryyttäneet EU27-maita brexit-kohkotuksellaan. EU komission puheenjohtaja Jean-Claude Junckerin kitkeränsävyiset lausunnot brexit-päätöksen alkumetreillä eivät luvanneet hyvää briteille ja se kana on vielä kynimättä.

 

Aiheesta lisää esimerkiksi: HS 8.7.2018 s. A23

ja

https://www.bbc.com/news/uk-politics-44755049

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Tähänpä taas kerran totean, että Britannia tuo muista EU-maista n. 100 miljardilla eurolla enemmän tavaraa, mitä sinne vie.

Toki britit voivat korvata saksalaiset autot japseilla, ostaa viininsä Ranskan sijaan Australiasta ja tomaattinsa Espanjan sijaan Jamaicalta.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kunhan ensin saavat kauppasopimukset niihinkin maihin, nykyiset kun ovat EU:n kautta eikä uusia voi EU-sääntöjen mukaan solmia ylimenokauden aikana.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Seija, kyllä ne saksalaiset ja ranskalaiset rahan lopulta päälle ymmärtävät, usko pois.

Vapaasta liikkuvuudesta näköjään keskustellaan EU:n taholla edelleenkin. Merkelin ura taitaa olla kohta taputeltu ja Ranskan ihmemies Macron ei näytä saavan maan talousongelmia hallintaan yhtään sen paremmin, kuin edeltäjätkään.

Käyttäjän OutiMara kuva
Outi Mara Vastaus kommenttiin #3
Käyttäjän MauriLindgren kuva
Mauri Lindgren

Miksi kovan linjan brexiteerit käänsivät takkinsa?He luottavat,että Mayn paperi ei mene läpi EU:ssa.Toiseksi,jos he olisivat lähteneet hallituksesta, niin uusien vaalien todennäköisyys olisi kasvanut ja työväenpuolueen hallitus ei houkuttanut.

Juha Hämäläinen

Brexitin pääsyy oli ja on massamuutto. Britit ovat saaneet siitä tarpeekseen minkä hyvin ymmärrän. Heillä on kaikin tavoin oikeus kieltäytyä ottamasta vastaan maahansa kävelijöitä.

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila

→ 6 /JH: ”Heillä on kaikin tavoin oikeus kieltäytyä ottamasta vastaan maahansa kävelijöitä.”

Rosvottuaan 400 vuotta maailman heikompia väite tuntuu minusta yksipuoliselta.

Toni Rintala

Ovat nähneet tekonsa seuraukset ja ottaneet opiksi?

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Jaakko, tuota väitettäsi voisit jo hieman perustella ?

Jota kuinkin väittäisin, että Britit olivat kohtuullisen hyvä siirtomaaisäntä, verraten esim. Ranskaan, Belgiaan, Saksaan, Hollantiin, Italiaan, Portugaliin, Venäjään, Japaniin, Turkkiin ja Espanjaan - ja vieläpä Yhdysvaltoihin verraten

Käy kysymässä vaikkapa kaukoidästä tai länsi-intiasta - tai armenialaisilta ja suomalaisilta ?

Haluatko jatkaa tätä keskustelua vielä tästä ?

Käyttäjän JaakkoKorpi-Anttila kuva
Jaakko Korpi-Anttila Vastaus kommenttiin #9

→ 9/LK: "..Britit olivat kohtuullisen hyvä siirtomaaisäntä.."
Se että sorto ja rosvous olisi perusteltua koska toisetkin niin tekevät ja vielä enemmän, ei suoralta kädeltä istu minun oikeustajuntaani. Valkoisen miehen taakankantoon on kuulunut alkuperäisen sivistyksen ja terveyden tuhoaminen sekä puhdas rosvous, jota viime mainittua kutsuvat kaupankäynniksi. Esimerkkeinä vaikkapa Itä-Intian kauppakomppania, jolle neitsytkuningatar myönsi perustuskirjan 31.12.1601, oopiumsodat tai zulujen kuningaskunnan tuhoaminen.
Nyt nämä gentlemannit ovat sitä mieltä, että muiden pitäisi kantaa heidän rötöstelynsä seuraukset.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset