JaakkoKorpi-Anttila Eläkevaarina opettelee lavatanssia, espanjaa ja englantia. Kaikki on lainattua, joten kaiken voi lainata.

Yön sudet taas otsikoissa

Aleksandr Zaldostanov (”Kirurgi”) tutustui Helvetin Enkeleihin ollessaan ravintolan portsarina Berliinissä, sittemmin opiskeli hammaslääkäriksi ja kasvokirurgiksi, mutta jätti uransa johtaakseen perustamaansa venäläistä moottoripyöräkerhoa. Jäsenmäärä on noin 7000 ja kerholla on alaosastoja useissa Venäjän kaupungeissa sekä ainakin Ukrainassa, Valko-Venäjällä, Latviassa, Bulgariassa, Makedoniassa, Serbiassa ja Romaniassa.

Naton ja EU:n jäsenmaa Slovakia on hermostunut presidentti Andrej Kiskaa myöten siitä, että Yön sudet on perustanut tukikohdan maahan noin 70 km Bratislavasta koilliseen. Kerho ilmoittaa vain perustaneensa entiseen sikafarmiin toisen maailmasodan voiton muistoksi museon, jossa on näytillä panssarivaunuista lähtien monenlaista aseistusta. Tukikohta eli museo toimii muun muassa solmupisteenä kokoontumiselle läpi Euroopan tapahtuvaan jokavuotiseen moottoripyörävaellukseen, millä muistutetaan, kuka toisen maailmansodan voitti.

USA:n hallinto on pannut arveluttavia turvallisuuspalveluita tarjoavan kerhon sanktiolistalle perustellen sen yhteyksiä Venäjän erikoisjoukkoihin. Kerho on muun muassa avustanut separatistitaistelijoiden rekrytoinnissa Ukrainaan. Krimin liittämisen aikoihin se järjesteli katkoja Ukrainan kaasuntoimituksiin sekä häiritsi Ukrainan Sevastopolissa olevan merivoimien esikunnan toimintaa.

Slovakian ulkoministeriön tiedottajan BBC:lle antaman haastattelun mukaan kerhon jäsenet ovat turvallisuusriski ja aiheuttavat haittaa erityisesti sillä, että levittäessään omia mielipiteitään yrittävät siten kirjoittaa historiaa uudestaan. Esimerkiksi heidän mielestään Krimi on aina ollut, on ja tulee aina olemaan osa Venäjää, Stalin oli suuri sankari ja Nato on rikollisjärjestö.

https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-45019133

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Putin on ollut aiemmin myös jäsen tuossa jengissä ja on edelleen sen suojelija.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Katsokaapa veljet tarkasti millaisella 3-pyöräisellä herra Putin ajelee. Se on selvästi Venäjällä kehitetty moottorikäyttöinen rollaattori. Putinkin alkaa olla jo vanhus ja tarvitsee sellaista jo lyhyilläkin matkoilla.

Kun tässä itsekukin vanhenee, niin olisipa mukava ajella vanhana tuollaisella Yön Susien rollaatorilla. Suuret takapyörät mahdollistavat ajelun maastossakin. Pitääpä tehdä Kelalle esitys että kustantaa tuollaisen rollaatorin eläkeukoille ja tietysti myös eläkeakoille.

https://www.flickr.com/photos/angel_kulikov/611990...

Käyttäjän PekkaNrnen kuva
Pekka Näränen

Yön sudet perustettiin jo neuvostoaikana ja silloin olivat dissidenttejä. Nykyisin ovat halveksittavia Putinin ja Venäjän nykyjohdon kätyreitä ja käsikassaroita.

Käyttäjän ilmari kuva
Ilmari Schepel

Zaldostanov ei ole hammaslääkäri saatikka kirurgi. Mies oli aiemmin lähinnä hammasteknikko..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset